Breaking News

Slujbă Arhierească la Biserica cu hramul “BUNA VESTIRE” din municipiul Târgoviște

Mar 26, 2014

 Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit NIFON, însoţit de un sobor preoţi şi diaconi, în prezenţa unor autorități locale, precum domnul Conf. univ. dr. Adrian ȚUȚUIANU, Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, domnul comisar-șef Danil Zepiși, Inspector Șef al Inspectoratului Județean de Poliție, însoțit de cadre de conducere ale Poliției, și a numeroşi credincioşi, a săvârşit, marți, 25 martie 2014, Sfânta Liturghie la biserica “Buna Vestire“, din Municipiul Târgovişte, cu ocazia sărbătorii hramului acestui sfânt lăcaş.
În cuvântul său de învăţătură, Înaltpreasfinţia Sa a evidențiat semnificația duhovnicească a sărbătorii Bunei Vestiri, subliniind rolul deosebit de important al Sfintei Fecioare Maria în istoria mântuirii, ca model de disponibilitate pentru slujire și angajament de misiune creștină, arătând și valoarea deosebită pe care, prin intermediul Maicii Domnului, o are familia și femeia în misiunea pastorală a Bisericii noastre. De asemenea, Înaltpreasfinția Sa a vorbit și despre rolul pe care sărbătoarea hramului o are pentru viața de credință parohială, ca moment de solidaritate și oportunitate de manifestare a filantropiei creștine.
Reamintim că biserica, cu hramul “Buna Vestire“, este cea mai nouă dintre locaşurile de cult din vechea Cetate de Scaun a Ţării Româneşti, fiind construită în ultimii  ani şi târnosită de către Înaltpreasfinţitul Părinte NIFON, în anul 2009.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIŞTEI

Actualitate, Local

Despre autor

Informatie in curs de actualizare