Breaking News

Staţia de epurare Târgovişte Sud-una dintre cele mai moderne din ţară

Mar 21, 2014

Compania de Apă Târgovişte- Dâmboviţa S A a organizat o vizită de informare la principalele obiective realizate în Târgovişte, în cadrul proiectului “Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Dâmboviţa”, finanţat prin Programul Operaţional Sectorial Mediu.

O primă etapă a vizitei a avut loc la staţia de epurare Târgovişte Sud Acolo este în prag de finalizare Contractul de lucrări Reabilitarea şi extinderea staţiei de epurare Târgovişte Sud, care are şi cea mai mare valoare, respective 66,98 milioane lei. Gazdă dar şi ghid competent a fost directorul general al Companiei de Apă, Dorin Staicu. Acesta a prezentat întreg lanţul tehnologic de tratare a apelor uzate şi a vorbit despre complexitatea proiectului şi a execuţiei. Staţia va avea o capacitate suficientă pentru tratarea apelor provenite de la o aglomerare de 120000 locuitori dar, în caz de necesitate şi pe termen scurt, poate face faţă consumului specific al unui număr de 180000 indivizi. A fost amenajată de asemenea, o linie de producere a biogazului şi o staţie de generare a energiei electrice, cu o putere instalată de 6 kwh.

La staţia de epurare, stadiul execuţiei contractului este de aproape 100 %. Celelalte obiective vizitate, respective staţia de pompare apă uzată de pe platforma industrială, rezervorul de apă de la Priseaca, având o capacitate de 5000 mc şi Staţia de pompare Dragomireşti Nord sunt realizate-reabilitate în cadrul contractelor de lucrări privind reabilitarea şi extinderea reţelelor de apă – canal şi la sursele de apă din municipiu.

În Târgovişte, stadiul fizic de realizare a proiectelor de reabilitare şi extindere a sistemului de apă-canal este de 83 %, contractele fiind mai avansate comparativ cu restul judeţului.

La acţiune au mai participat Ion Ponorică- director commercial şi Ninel Cimpoacă, directorul tehnic al Companiei de Apă.

 

Actualitate, Local

Despre autor

Informatie in curs de actualizare