Breaking News

DEMISIA!!!

Apr 12, 2014

Cazul infestării apei din comuna Aninoasa a căpătat amploare la nivel județean, având consecințe directe grave asupra sănătății populației, dar s-a soldat și cu suspendări în rândul oficialilor din cadrul Companiei de Apa Târgoviște. Se caută vinovați direcți, se cer demisii obiective până la nivel înalt, se incriminează oficialități în stânga și în dreapta.

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, consideră corectă decizia Consiliului de Administrație al CATD, și anume suspendarea din funcție a celor patru directori de la Producție și Calitatea Apei : ’’Deocamdată știu ca au fost patru suspendați, dar urmează să se desfașoare o anchetă pe parcursul a doua zile. Astăzi s-a cerut demisia Directorului General Dorin Staicu.”

În opinia Prefectului Victor Sanda treburile au fost gestionate prost : ’’ Nu pot sa mă pronunț. Asteptăm expertiza. Cred ca ar trebui cercetați toti cei de la Productie și Calitatea Apei, inclusiv Directorul General, care nu a gestionat bine situatia și nu a stabilit o comunicare eficientă, astfel încât să fie pus la curent cu această situație.”

Contactat telefonic in aceasta privinta Cristian Stan, de la PSD Târgoviște, ne- a declarat urmatoarele: ’’Sunt vinovați cei de la Compania de Apă și trebuie investigați toți, conform fișei postului și chiar să plătească patrimonial. Este o vina individuală, nu trebuie sa facem teorii generaliste”. Domnul Cristi Stan lider al consilierilor PSD din Consiliul Municipal uita se pare cine a sustinut actuala conducere a Companiei de Apă dând declarații cu un ton de morgă dar fără vreun rezultat concret.

L-am contact pentru a primi răspunsuri pertinente și pe Directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Dâmbovița, Sorin Stoica. Acesta învinovățește Compania de Apă pentru că a dat în folosință apa nepotabilă dupa ce, conform analizelor laboratorului, a ieșit un rezultat impropriu consumului, și cel mai important, Compania nu a luat legătura cu DSP pentru a sista apa: ”E un atentat la sănătate publică. Trebuia să ia legătura cu noi, să nu se mai livereze apa. Noi ne-am autosesizat pentru că au crescut cazurile de boli infecțioase de la Spitalul Județean Dâmbovița. I-am atenționat în repetate rânduri privind obligativitatea comunicării neconformităților.’’ DSP a sancționat cu amendă în valoare de 35.000 lei conform HG 857/2011, art4. Lit.b, sancțiunea maximă având în vedere gravitatea fenomenului prin impactul asupa stării de sanătate a populației.

În concluzie DSP a avertizat conducerea CADT că apa este infectată însă CADT a ascuns populației acest lucru. Acesta este un caz penal iar instituțiile statului trebuie să -si facă datoria.

 

Referitor la propria vină, Directorul Companiei de Apă, Dorin Staicu, nu-și face MEA CULPA, ci privește (că dacă nu s -ar fi imbolnavit atația oameni ne-ar fi bufnit râsu’) neutru lucrurile și lasă la latitudinea organelor ( de ancheta penală?) ce au competența necesară stabilirii vinovaților în cauză: ’’Toți cei responsabili începând cu mine și până la ultimul angajat, conform fișei postului, trebuie verificați și niciun caz nu trebuie exclus. Eu însumi sunt dispus să-mi dau mandatul dacă sunt găsit vinovat, pe baza unei cercetări a comisiei de la Consiliul de Administrație”.

 

Întrebați fiind dacă se simt într-un fel responsabili pentru că au susținut conducerea Companiei de Apa, intervievații de mai sus nu au mustrări de constiința, au evitat sa- si asume vreo vinovație și au incriminat doar conducerea Compania de Apă pentru neglijență, scuzându-se individual și invocand faptul că tema nu este de competența lor iar vina in niciun caz nu le aparține.

După cum se vede, nimeni nu-și asuma o responsalitate directă, fapt pentru care, dâmbovițenii cer demisia tuturor celor implicați în acest caz, care s-a lăsat cu zeci de îmbolnăviri, printre care și copii mici. Ne referim aici la toți cei care au susținut politic actuala conducere a Companiei de Apă și spunem aceasta pentru că directorul general Dorin Staicu și echipa lui nu a fost inventată peste noapte. Este o echipă promovată prin decizie politică în care sunt implicați mai multi politicieni locali.

Amintim că Primaria Municipiului Târgoviște, respectiv Consiliul Municipal, este acționar majoritar al Companiei De Apă, iar voturile pentru această conducere au fost date de o AGA și un Consiliu de Administrație, votate tocmai de către acești consilieri municipali iresponsabili. Si bineînteles că acești consilieri au primit de la fiecare formațiune politică în parte, căreia îi aparține, (de la liderii politici locali), mandat pentru a susține această conducere.

Acum vedem că acești lideri politici nu-și asumă nicio responsabilitate, încercând să sacrifice doar conducerea Companiei care nici măcar nu și-a dat demisia, invocand niște anchete interne, conduse de niște slugoi plătiți tot din bani publici.

Dâmbovițenii le cer demisia, pentru că au recunoscut că sunt iresponsabili, iar asta până se vor face anchetele de care se agață cu disperare. Realitatea este una sigură: au îmbolnăvit zeci de oameni.

Mai avem câteva întrebări pentru organele competente: care sunt legăturile între această conducere, respectiv Dorin Staicu, cu anumiți lideri politici, care au folosit și folosesc Compania de Apă ca pe propria vacă de muls? Sau ne dorim iar să trecem cu vederea acest caz penal?! Asa cum am facut-o si astă iarnă, când copii au inghețat de frig în școli și când, printr-o relaționare obscură, niciun lider politic, altul decât de la PDL, nu a cerut demisia primarului Gabriel Boriga, responsabil direct la momentul respectiv pentru aceasta situație nemaiîntâlnita în Romania.

Bineînteles că nici de această dată primarul Gabriel Boriga nu a fost de găsit.

Ca și data trecută omul nu a fost în tară și ține capul în nisip, iar ” proștii’’ de dâmbovițeni vor trece cu vederea și de data asta o chestiune penală, îmbolnavirea populației cu apă infestată.

Să nu vă imaginati că Gabriel Boriga stă prin străinătățuri pricăjit ca să atragă cine știe ce fonduri europene . Nu, omul stă în plimbari, asta din salariul amărât de primar.

Apropo, mai are opoziție primarul Gabriel Boriga în Consiliul Municipal?

 

Actualitate, Flash, Local, Politică

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: