Breaking News

Cod portocaliu de ploi și în Dâmbovița, de miercuri la prânz până joi seară

Mai 13, 2014

Meteorologii au emis o avertizare de cod portocaliu de ploi pentru aproximativ 25 de judeţe din toată ţara, care vor fi afectate total sau parţial, de miercuri la ora 12.00 până joi la ora 18.00, conform MEDIAFAX.

Judeţele vizate pe toată supafaţa de fenomenele semnalalte sunt cele din sudul ţării, inclusiv județul nostru.

În intervalul menţionat, instabilitatea atmosferică se va manifesta în cea mai mare parte a ţării prin averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi izolat căderi de grindină. În regiunile sudice şi sud-vestice, precum şi în zonele de deal şi de munte, ploile vor avea caracter torenţial şi se vor acumula cantităţi de apă de peste 25 – 30 l/mp şi izolat peste 50 – 60 l/mp.

RECOMANDĂRI PENTRU O DEPLASARE SIGURĂ ÎN CONDIŢII DEPLOAIE ŞI VÂNT PUTERNIC
Având  în  vedere  atenţionarea  emisă  de Administraţia  Naţională  deMeteorologie,  pentru prevenirea evenimentelor rutiere, poliţiştii  dâmboviţeni recomandă  conducătorilor  auto  să  circule  cu  prudenţă,  cu  viteză  adaptată carosabilului umed şi să acorde o atenţie sporită pietonilor. Pentru a preveni producerea unor accidente de circulaţie pe fondul condiţiilormeteorologice  nefavorabile,  conducătorii  auto  trebuie  să  adopte  o  conduităpreventivă şi să circule cu viteză redusă, adaptată în permanent la condiţiile de carosabil.
Totodată, se recomandă şoferilor să mărească distanţa de siguranţă în mers, să utilizeze luminile de întâlnire şi să evite efectuarea manevrelor în trafic (depăşiri,treceri de pe o bandă pe alta, etc.) fără o temeinică asigurare.În situaţia în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauzastropilor de ploaie, folosirea luminilor de către ceilalţi conducători auto reduceriscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcţiei demers. De aceea, recomandăm ca luminile de întâlnire să fie folosite pe timpulzilei permanent, mai ales în condiţii de vreme nefavorabilă.În condiţiile unui trafic aglomerat, ploaia poate determina apariţia unor blocajerutiere  temporare.  În  această  situaţie, recomandăm conducătorilor  auto  să  nudepăşească coloana de autovehicule oprite la semafor şi să nu uite de politeţea în trafic.
Actualitate, Local

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: