Breaking News

Poliţia Dâmboviţa si Groupama îşi dau mâna în lupta împotriva tâlharilor

Mai 12, 2014

Azi, 12 mai, la Centrul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din Târgovişte, s-a lansat, pentru al patrulea an, campania de evitare a furturilor şi a tâlhăriilor, intitulată: ,, Infractorii te pot cunoaşte mai bine decât crezi’’. Proiectul a fost încheiat ca parteneriat între Inspectoratul General al Poliţiei Române şi Groupama Asigurări şi se derulează la nivel naţional în perioada aprilie-septembrie 2014. Din partea IPJ Dâmboviţa a luat cuvântul inspector şef, Danil Zepişi, care a salutat cu optimism aceasta colaborare, spre folosul tuturor cetăţenilor benefiaciari şi posibil a fi oricând protagoniştii unui episod de furt. Acesta a prezentat activităţile care vor sta la baza îndeplinirii scopului şi a obiectivelor campaniei şi a furnizat cifre infracţionale în scadenţă la nivelul judeţului nostru. ,, Vom desfăşura acţiuni stradale de informare a populaţiei şi distribuirea de materiale informativ-prevenire, acţiuni de promovare a campaniei în locuri publice, organizarea de întâlniri cu asociaţiile de proprietari-locatari, cu elevii, studenţii, transmiterea de mesaje preventive prin intermediul mass-media. De această problematică a stabilirii şi mentinerii ordinii publice se va ocupa comisar Denis Pârvu, adjunct al IPJ Dâmboviţa, care a lucrat pâna acum pe investigaţii criminale. Ne putem mândrii că infracţionalitatea din 2014 este ţinută sub control şi nu se înregistrează creşteri substanţiale. Dâmboviţa are o poziţie deosebită, pentru că se înregistrează scăderi pe toate palierele: accidente, decese, răniţi grav, răniţi uşor, inclusiv la capitolul furturi.”

Potrivit evaluărilor şi realităţii imediate, zona cu risc criminogen mai ridicat este cea rurală, iar la capitolul categorii de furt, ponderea o deţin furturile de locuinţă. Ele sunt săvârşite, cu precădere, dar nu numai, de minori care nu sunt instituţionalizaţi.

La conferinţa cu scop informativ şi promoţional au participat director Groupama Asigurări, Andreea Niţu, comisar şef Ion Nicolae, de la Poliţia Rutieră Dâmboviţa şi poliţişti din cadrul inspectoratului. S-a pus accentual pe prevenţie, nu pe sanţiune, pe informare şi educaţie, prin toate mijloacele posibile, pentru că este mai bine să previi, decât să tratezi. Să fie proprietarii mai inteligenţi decât tâlharii!

Actualitate, Local

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete:,