Breaking News

Poliţia şi Jandarmeria din Dâmboviţa muncesc de 1Mai, pentru ca noi să avem o minivacanţă liniştită

Mai 01, 2014

Astăzi, peste 240 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dâmboviţa vor acţiona atât pentru îndeplinirea responsabilităţilor curente necesare asigurării unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, cât şi în cadrul dispozitivelor suplimentare instituite în zonele de agrement şi în care se desfăşoară manifestări publice.

 

Astfel, 183 de poliţişti de la ordine publică, 36 de la structurile de poliţie rutieră, dar şi 27 de la transporturi, arme, explozivi şi substanţe periculoase, investigaţii criminale sau investigarea fraudelor se vor afla în stradă.

 

Efectivele poliţiei rutiere, folosind autospecialele dotate cu echipamente de măsurare a vitezei, vor acţiona pe principalele artere ce tranzitează judeţul, în scopul prevenirii accidentelor şi ambuteiajelor rutiere, fluidizării circulaţiei şi combaterii vitezei excesive.

 

De asemenea, structurile Poliţiei Transporturi îşi vor intensifica în această perioadă activităţile de patrulare a trenurilor de călători, în staţii şi triaje pentru asigurarea unor călătorii în siguranţă.

 

Scopul acţiunilor poliţiştilor este de a preveni şi combate faptele antisociale ce pot afecta climatul de siguranţă civică, şi implicit minivacanţa cetăţenilor.

 

Sfaturi utile pentru o deplasare în siguranţă pe durata minivacanţei de 1 Mai

 

În perioada 01-04 mai a.c., cu prilejul minivacanţei de 1 mai, se anticipează un trafic intens, în special pe principalele artere care leagă judeţul Dâmboviţa de staţiunile turistice montane şi zonele de agrement.

 

Astfel, pentru siguranţa traficului rutier şi reducerea victimizării populaţiei prin accidente de circulaţie, poliţiştii rutieri vor acţiona pe drumurile naţionale şi judeţene, utilizând autospecialele dotate cu echipamente de supraveghere video a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor.

 

Poliţia rutieră dâmboviţeană atrage atenţia tuturor conducătorilor auto cu privire la necesitatea respectării regulilor de circulaţie şi adoptarea unei conduite preventive, în vederea diminuarea riscului producerii unor evenimente rutiere nedorite.

 

De asemenea, este necesar ca şoferi să adopte o manieră prudentă de conducere, fără bruscarea comenzilor vehiculelor, să efectueze fiecare manevră doar după o temeinică asigurare şi să evite efectuarea depăşirilor care, în condiţiile unui trafic rutier aglomerat se dovedesc extrem de periculoase.

 

Totodată, poliţiştii rutieri atrag atenţia în ceea ce priveşte respectarea  regimului legal de viteză, întrucât viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România.

 

 

De asemenea, în perioada 01-04 mai a.c. efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa vor veghea la  liniștea şi siguranţa publică în judeţul Dâmboviţa, urmând să fie prezenţi în zonele unde se vor desfăşura manifestări cultural-artistice și recreative prilejuite de această minivacanță.

Astfel, jandarmii dâmboviţeni vor asigura măsurile de ordine publică în orașele Titu și Răcari unde se vor desfășura activități cu ocazia Zilei Internaționale a Muncii, în localitatea Vișina la “Festivalul Narciselor”, în localitatea Petrești cu prilejul zilelor comunei, precum și în alte zone pe pe raza județului (Dobra, Mărcești, Cornești, Finta, etc.), unde vor avea loc activități recreative.

Actualitate, Local

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete:, ,