Breaking News

Hramul Mănăstirii Peștera Ialomiței din ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIŞTEI

Iul 01, 2014
Duminică, 29 iunie 2014, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit NIFON, alături de un sobor de preoţi şi diaconi, a săvârşit Sfânta Liturghie la Mânăstirea Peştera Ialomiţei, din Masivul Bucegi, în prezenţa a numeroşi credincioşi, din Eparhia noastră şi din Eparhiile învecinate şi a unor persoane publice.
    În cuvântul său de învăţătură, Înaltpreasfinţia Sa a vorbit despre importanţa misionară a Sf. Ap. Petru şi Pavel, cei doi mari corifei ai creştinătăţii şi martiri ai credinţei, care au avut o contribuţie înseamnată la răspândirea învăţăturii Evangheliei Mântuitorului Hristos în lumea contemporană lor, devenind modele de viaţă, credinţă şi misiune creştină pentru toate generaţiile de creştini de după ei.
    Înaltul Ierarh a subliniat, după aceea, însemnătatea hramului pentru Mânăstirea Peştera şi a vorbit despre istoricul deosebit al acestei vechi vetre de duhovnicie ortodoxă, care îşi are originea în ctitoria mai veche a lui Mihnea Vodă, în secolul al XVI-lea.
    Precizăm că sfântul locaş a fost reconstruit de câteva ori, ultima dată în anul 1993, iar, începând cu anul 2000, au fost demarate şi apoi finalizate, cu binecuvântarea Mitropolitului NIFON, lucrările la Centrul Cultural-Misionar şi s-a edificat noua biserică a mânăstirii. În prezent, Peştera Ialomiţei se află într-un proiect de modernizare şi e punere în valoare în vederea creşterii dinamismului turistic, cultural-religios, în zonă.

 

Actualitate, Flash

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: