Breaking News

Pompierii, la datorie, la potopul din Dâmboviţa

Iul 14, 2014
  În urma averselor cu caracter torenţial însoţite de grindină, a intensificării vântului cu aspect de vijelie, cât şi a descărcărilor electrice produse în noaptea de 10 spre 11 iulie 2014 în judeţul Dâmboviţa,  Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” Dâmboviţa a intervenit în localitățile: Moreni, Târgoviște, Dărmănești, Vlădeni, Bilciurești, Cojasca, Mătăsaru și Răscăeți începând cu noaptea producerii evenimentelor și până duminică seara, 13.07.2014.
    Au fost mobilizate, pentru limitarea și înlăturarea efectelor provocate de fenomenele meteorologice și hidrologice, 27 de autospeciale (de transport și de lucru cu apă și spumă) și 48 de motopompe transportabile și remorcabile, care au fost deservite de 140 de pompieri.
       În unele situații, la Târgoviște și Moreni, au fost solicitate să intervină și au intervenit echipele de pompieri voluntari din aceste localități, care au acționat cu o autospecială și 4 motopompe transportabile.
      De asemenea, pompierii de la Detașamentul Găești au sprijinit activitățile de distribuție a apei potabile din comuna Răscăieți. În această comună au fost afectate de inundații și 40 de fântâni.
     Apa a fost evacuată și nu mai sunt situații de case și gospodării inundate. Nu mai sunt localități nealimentate cu energie electrică. Este monitorizată în continuare situația din localitățile afectate de inundații.
Actualitate, Flash

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: