Breaking News

În Dâmboviţa, a scăzut infracţionalitatea în şcoli

Sep 11, 2014
Potrivit declaraţiilor inspectorul şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmbovita, comandant Danil Zepişi, în urma bilanţului anului şcolar anterior, a scăzut fenomenul de violenţă în şcoli. Astfel, s-au înregistrat 99 de infracţiuni, în care au fost implicaţi elevi, atât în mediul şcolar, cât şi în afara unităţilor de învăţământ. Această cifră reprezintă un procent de 1% din totalul infracţiunilor sesizate în Dâmboviţa. În anul şcolar 2013-2014, nu s-au înregistrat evenimente grave sau foarte grave, respectiv tâlhării, omoruri sau vătămări corporale. Majoritatea au vizat furturile şi mica violenţă. Din cele 99 de infracţiuni, 48 au fost infracţiuni de lovire, ce nu au necesitat îngrijiri medicale, 28 de furturi, cele mai multe în mediul urban, cinci infracţiuni de ameninţare cu violenţa. Mai mult decât atât, a scăzut mortalitatea cu 15% , la nivel general, şi, în acest an, nu s-au înregistrat evenimente în care copiii să îşi piardă viaţa, încălcând ei regulile.
Siguranţa în şcoli reprezintă o condiţie necesară studiului, progresului şi definitivării condiţiei şcolare, într-o societate civilizată a mileniului III, şi, de aceea, trebuie să fie o prioritate maximă pentru autorităţi.

Asteptăm un nou an şcolar 2014-2015 prosper şi non-violent, cu mai multe rezultate şcolare deosebite şi cu mai puţine infracţionalităţi.

Actualitate, Flash

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete:, , , ,