Breaking News

Prima zi de şcoală, cu buzunarul gros se ţine

Sep 10, 2014
A început numărătoarea inversă pentru deschiderea noului an şcolar şi pregătirile sunt pe ultima sută de metri. Elevii şi părinţii vin buluc în raioanele cu rechizite şcolare ale magazinelor şi caută articole după buget. Indiferent de pretenţii, ei tot trebuie să scoată din buzunar minim 500ron, pentru a a le asigura copiilor tot ce le este necesar pentru educație.
Manualele până la clasa a X-a sunt gratuite, dar tot trebuie să punem la socoteala caietele( 1 caiet x fiecare materie de specialitate), ghiozdanul, pixul, stiloul, acuarelele, culorile, echipamentul de sport, uniforma de şcoală, toate întregesc bagajul minim necesar al elevului, la început de an şcolar.
Paleta de ofertă este largă şi pune la dispoziţie cele mai ingenioase şi mai atractive rechizite, pentru a le face copiilor viaţa de şcolar mai frumoasă şi mai uşoara. Pentru asta, însă, trebuie să scoţi din buzunar mai mulţi bani, pentru că personajele din desenele animate, calitatea şi firma costă. Astfel, pentru un ghiozdan simplu, preţul de pornire este de 39 de lei şi acesta poate ajunge şi până la 150 ron( se poate şi mai mult), preţul unui caiet de 48 de file este de 3 lei, iar al unuia studenţesc de 60 de pagini este cuprins între 4 şi 8 lei, în funcţie de model. Pentru un set de creioane colorate, părinţii trebuie să scoată din buzunare aproximativ 8 lei, iar pentru un set de 3 pixuri, preţul este cuprins între 5 şi 10 lei. Un stilou poate fi achiziţionat la 15 lei, iar un set care cuprinde toate instrumentele de scris necesare, începând de la creion şi radieră, până la carioci colorate şi stilouri, este de 60 de lei.

Să nu uităm că aceasta este dotarea primară, în secolul iphone-ului, al tabletei si al laptop-ului, după care tânjesc toţi copii, chiar de la clasa I. Dar să nu lăsăm partea materială să disipeze emoţia începerii şcolii şi bucuria de a fi învăţăcel, printre colegi şi profesori emeriţi. Până la urmă arta, adică şcoala, cere sacrificii şi,de amorul artei,ce nu sunt în stare părinţii să facă?

Actualitate, Flash

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete:, , ,