Breaking News

Noi provocări pregătite elevilor de polițiști, în cadrul programului ,,Școala altfel”

Apr 08, 2015
Programul “Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!”, intrat în vigoare în 2012, le oferă ocazia elevilor şi anul acesta, în perioada 6-10 aprilie, să viziteze instituţii publice şi să cunoască activitatea angajaţilor acestora. Și Poliția din județul Dâmbovița s-a aliniat inițiativei Ministerului Educației Naționale. Astfel, poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Dâmboviţa au organizat întâlniri interactive cu elevii, scopul activităţilor fiind prevenirea şi combaterea delincvenţei juvenile şi reducerea gradului de victimizare al minorilor. Cu această ocazie, au fost prezentate prevederi legislative, exemple din cazuistica poliţiei şi o serie de recomandări antivictimale şi antiinfracţionale.
De asemenea, poliţiştii de la Serviciul Resurse Umane şi un elev de la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina au promovat, în rândul liceenilor, profesia de poliţist, modalităţile de selecţie, recrutare şi oferta educaţională a unităţilor de învăţământ specializate – Şcolile de Agenţi de Poliţie şi Academia de Poliţie „A. I. Cuza” Bucureşti.
O altă activitate înscrisă în acest program a fost „ Job Shadow day”, prin intermediul căreia liceenii au avut posibilitatea de a cunoaşte îndeaproape activitatea zilnică, desfăşurată de poliţişti, în spiritul legii şi slujba cetăţenilor, stând în umbra unui poliţist. Elevii s-au familiarizat cu modul în care se efectuează semnalul de oprire a unui autovehicul de către poliţişti rutieri, legitimarea unei persoane, au patrulat şi au distribuit cetăţenilor materiale informative. La terminarea „programului de lucru”, aceştia au primit diplome şi felicitări din partea poliţiei dâmboviţene.
Totodată, peste 300 de preşcolari şi școlari au primit de la poliţiştii rutieri şi de ordine publică informaţii privind regulile de circulaţie, semnificaţia indicatoarelor şi marcajelor rutiere, în special a celor care îi privesc pe pietoni.
De asemenea, în primele zile ale Săptămânii „Școala Altfel”, peste 200 de preşcolari şi elevi au trecut pragul Muzeului Poliţiei Române, din Târgovişte. Aici, copiii au vizitat expoziţia de uniforme pe care poliţiştii le-au îmbrăcat în diferite perioade ale timpului și s-au arătat interesați de  tehnică folosită de aceştia de la începuturile activităţii de poliţie şi până în prezent.
Programul nu s-a încheiat încă și vor urma alte și alte activități educative, care să-i atragă pe copii și tineri, și care să le prezinte o altă față a Poliției Române.
Flash, Local

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete:, , , ,