Breaking News

Șotânga: Programul investițional al comunei pe 2015

Apr 27, 2015
Invitat la conferința de presă din 27 aprilie a.c., primarul comunei Șotânga, Constantin Stroe, a prezentat pe scurt investițiile aflate în curs de finalizare anul acesta. Programul investițional este destul de mare, cu toate că, în 2015, odată cu apariția legii bugetului, adoptată la finele lui 2014, localitățile mari, cu peste 6000 de locuitori, întâmpină probleme în asigurarea finanțărilor obiectivelor de investiții noi sau în curs.
Astfel, un obiectiv important pentru comună este consolidarea și modernizarea Școlii nr.2. Șotânga, obiectiv finanțat prin Programul Operațional Regional. Finalizarea școlii este estimată în jurul datei de 15 mai. Valoarea proiectului este de 62 de miliarde de lei vechi, dintre care 38 de miliarde însumează lucrările, iar diferența o reprezintă dotarea, mobilierul, sistemele video, laboratorul de informatică, echipat cu calculatoare. Școala nr. 2 Șotânga se vrea a fi o instituție de învățământ de nivel european.
Tot în cursul lunii mai, se estimează încheierea unui alt obiectiv, finanțat prin Gal Valea Ialomiței, programul 3.2.2, Programul Național de Dezvoltare Rurală: reabilitarea și modernizarea străzilor Făgețel, Glod și Câmpuleț.
De asemenea, s-a început lucrarea de construire a dispensarului comunei Șotânga, cartier Goleasca, lucrare demarată la 15 martie. Valoarea proiectului este de 7 miliarde de lei vechi, dintre care partea de finanțare pe OG. 28 este de 5,2 miliarde. Aici se așteaptă apariția ordinului Ministrului Dezvoltării Regionale, vizavi de finanțările pe OG.28.
La capitolul infrastructură, săptămâna viitoare se va da ordinul de începere lucrări la modernizarea drumului de legătură în satul Teiș, între străzile Teiul Doamnei și DJ 712.
În primăvară, ca de altfel în fiecare an, a fost derulat un program de plantare a 2500 de puieți, pentru a da o altă față comunei.
Actualitate, Flash

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete:, , , , ,