Breaking News

Au început înscrierile la examenul de bacalaureat 2015

Mai 26, 2015
Elevii clasei a XII-a şi absolvenţii din promoţiile anterioare se pot înscrie în această săptămână la bacalaureat. La nivelul județului Dâmbovița, aproximativ 4345 de elevi din clasele terminale și 1467 de elevi din seriile anterioare sunt așteptați să participe la examen. Totuși, dintre aceștia nu se vor înscrie chiar toți, pentru că unii sunt corigenți, nu au situația încheiată sau nu prezintă interes pentru evaluare. Examenul va începe în 8 iunie cu probele orale şi de competenţe, iar din 29 iunie până în 3 iulie vor fi susţinute probele scrise.
Cursurile la clasele a XII-a şi a XIII-a se vor încheia în 29 mai, iar examenul de bacalaureat va începe în 8 iunie, cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, susţinută până în 10 iunie.
În perioada 10-12 iunie va avea loc proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, urmată în 15-19 iunie de proba de evaluare a competenţelor digitale şi în 22-26 iunie de proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.
Probele scrise de la bacalaureat vor fi susţinute în 29 iunie la limba şi literatura română şi în 30 iunie la limba şi literatura maternă.
Testarea va continua în 1 iulie cu proba obligatorie a profilului, respectiv matematică, pentru absolvenţii profilului real, şi istorie, pentru cei de la uman, iar în 3 iulie va fi proba la alegere a profilului şi specializării.
Rezultatele vor fi afişate în 6 iulie, până la ora 12.00, iar contestaţiile vor fi depuse în aceeaşi zi, între orele 12.00 şi 16.00, urmând ca în perioada 7-9 iulie să fie soluţionate.
Rezultatele finale vor fi afişate în 10 iulie.
Flash, Stirea Zilei

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete:, , , ,