Breaking News

Dâmbovița își apără pădurea! Direcția Silvică nu înregistrază defrișări îngrijorătoare

Mai 29, 2015
Suprafața fondului forestier a județului Dâmbovița este 118 000 de hectare, dintre care pădure de stat 55 000 de hectare. În administrarea Direcției Silvice Dâmbovița, se află 75 000 de hectare de pădure, în procent de 65%. În ședința de Colegiu Prefectural din 29 mai a.c., ing. Costel Preda, directorul Direcției Silvice a declarat că în aceste 75 000 de hectare, nu există nici 0,1 hectare de  pădure tăiată ilegal.
Acesta a mulțumit mass-mediei, Poliției,  Jandarmeriei, Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Gărzii de Mediu, pentru sprijin, pentru că din cele 300  de acțiuni, în 90 de cazuri, silvicultorii au fost însoțiți de jandarmi și polițiști și altfel nu ar fi făcut față ilegalităților. Un sprijin real pentru combaterea tăierilor ilegale a fost implementarea aplicației pe telefon, prin care se despitează transportul auto ilegal.
În urma controalelor, au fost depistați 650 de metri cubi de arbori tăiați în delict, de către persoane necunoscute. Contravaloarea acestui volum este plătită de către pădurarii care asigură paza.
Flash, Stirea Zilei

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete:, , , ,