Breaking News

Canicula suprasolicită Serviciul de Ambulanță Dâmbovița!

Iul 28, 2015
Serviciul de Ambulanță Dâmbovița a înregistrat week-end-ul trecut peste 360 de solicitări, majoritatea cauzate de temperaturile excesiv de ridicate din această perioadă. Cele mai multe intervenții au fost  în cazuri de hipertensiune arterială, lipotimie, cefalee, agitație psihomotorie. Colac peste pupăză, solicitările vin în contextul în care Serviciul Județean de Ambulanță Dâmbovița se confruntă cu deficit de personal, pe toate liniile: ambulanțieri, asistenți medicali, medici.
 ,,Sfătuim târgoviștenii și dâmbovițenii să țină cont de măsurile generale de combatere a efectelor caniculei. În primul rând, trebuie să avem o hidratare corespunzătoare și să consumăm minimum 2l de apă/zi. Trebuie evitate intervalele orare 11:00-18:00 de expunere la soare, în speciali pentru copii și bătrâni, pentru bolnavii cardiovasculari, cu afecțiuni respiratorii și psihice. Evitați consumul de alcool și grăsimi și purtați haine corespunzătoare, largi, din bumbac sau in, în culori deschise. (…) Este adevărat că, în prezent, ne confruntăm, cu o lipsă de personal. La noi, posturile prezintă interes, dar nu sunt posturi vacante. Am făcut o solicitare, în acest sens, la minister, dar nu am primit încă aprobare”, a declarat dr. Claudiu Dumitrescu, director medical al Serviciului de Ambulanță Dâmbovița.
De menționat este că astăzi, 28 iulie a.c., este ,,Ziua Națională a Ambulanței din România”. O delegație a Serviciul de Ambulanță Dâmbovița este prezentă la București, pentru a serba momentul, într-un cadru oficial festiv. Prin organizarea de astfel de evenimente, autoritățile și publicul larg recunosc rolul ambulanței în salvarea de vieți omenești. (Nicoleta Sima)
Flash, Local

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete:, , , , , , ,