Breaking News

COS Târgoviște, între expropriere și privatizare! E în prag de insolvență, dar unitatea se visează cap de linie numărul 1!

Iul 24, 2015

Combinatul de Oțeluri Speciale (COS) Târgoviște ține cap de afiș de câțiva ani, fiind la mijlocul luptei dintre patronat și sindicate.
Astăzi, 24 iulie a.c., a avut loc o întâlnire de dialog între cele două părți. Cartel Alfa cere statului român să-și ia înapoi COS Târgoviște, cu alte cuvinte cere o expropriere, de vreme ce datoriile și lipsa productivității au pus pe butuci combinatul, la privat. Prefectura a fost, ca de obicei, mediator la Dialogul Social, iar deputații de Dâmbovița voci pentru găsirea unor soluții și construirea unei perspective favorabile, pentru toate părțile implicate.
E greu să întrezărești soluții pentru combinat, în plin plan de restructurare, când numărul de muncitori a rămas la numai 1300 și se desființează secții pe bandă. Oțelăria nu se închide, dar nici bine nu-i este.
Aurel Diamandi, directorul de producție la COS a spus clar că totul merge ca pe roate la combinat, ba chiar că se fac angajări, că nu se taie, că nu se închide nimic, că unitatea este în insolvență, dar că își va reveni. Cu atâtea datorii? Diamandi chiar a acuzat presa ca manipulează și furnizează informații eronate pe acest subiect. Lucrurile merg, însă, vizibil, prost la COS, iar patronii nu vor în ruptul capului exproprierea.
Potrivit lui Nicolae Dragodănescu, președintele Cartel Alfa Dâmbovița, singura soluție pentru salvarea COS Târgoviște este exproprierea pentru cauză de utilitate publică.
Între timp, una dintre cele mai bine cotate uzine din România, ajunge să fie tocată pentru fier vechi. Dialogul a fost mai mult vorbă lungă și soluții ioc. Doar discuții sindicale și politice, mărginite de orgolii și reproșuri. Ne e teamă ca unitatea să nu ia calea UPT-ului, care până să fie ras de pe fața pamântului, a adunat la fel, la ședințe, Prefectura, liderii de sindicat, patronii, conducerea județului, parlamentarii. Sfârșitul îi este aproape, aceasta a fost concluzia. (Nicoleta Sima)

Administrație, Flash

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete:, , , , , , , , ,