Breaking News

Ministrul Culturii, Ionuț Vulpescu, vizită la monumentele istorice și religioase din Dâmbovița

Iul 03, 2015
Vineri, 3 iulie a.c., ministrul Culturii, Ionuț Vulpescu, a efectuat o vizită în județul Dâmbovița, care a punctat principalele obiective, atât monumente istorice, cât și religioase, unde este nevoie de susținere financiară din partea Ministerului. Mai exact, primul popas a fost la Palatul brâncovenesc de la Potlogi, proiect european, derulat prin Programul Operațional Regional, la care au fost reluate lucrările în luna august a anului trecut, cu intenție de finalizare anul acesta, de preferat pe 15 august, odată cu ziua comunei. Ministrului i-au fost solicitate avizele necesare, în  termen cât mai scurt, de la Comisia Monumentelor Istorice, și organizarea unor evenimente naționale, în această locație, într-un parteneriat autorități județene-Minister.
,, Mă bucur că începem vizita la Potlogi, unde Biserica Domneacă, resfințită anul trecut, și Palatul lui Brâncoveanu alcătuiesc un ansamblu extrem de interesant, reprezentativ pentru ceea ce a însemnat epoca lui Constantin Brâncoveanu. Anul trecut, au fost 300 de ani de la martiriul lui Brâncoveanu și al fiilor săi și mă bucur că, în Dâmbovița, cel mai bun omagiu care se poate aduce, un an mai târziu, este refacerea ctitoriei sale. Am încredere că termenul va fi respectat și că Potlogi va deveni un punct extrem de important în ceea ce înseamnă nu numai județul Dâmbovița, ci și sudul țării”, a declarat Ionuț Vulpescu.
De asemenea, ministrul a mai vizitat Mănăstirea Nucet, Catedrala Mitropolitană, Mănăstirea Stelea, Biserica Sfântul Gheorghe Andronești, Biserica Sfântul Nicolae Simuleasa, Biserica Sfântul Gheorghe din municipiul Târgovişte. Toate aceste obiective au nevoie de renovare, restaurare pictură, consolidare, iar ministrul a promis că va onora solicitările de sprijin financiar, în funcție de posibilități.
Ministrul Culturii din Guvernul Ponta 4 este dâmbovițean, s-a născut la Târgoviște și a absolvit Seminarul Teologic ,, Sfântul Ioan Gură de Aur”, pe care l-a revăzut acum, după mulți ani. Acesta a promis că va fi prezent la revederea cu colegii de seminar, de anul viitor, la 20 de ani după absolvire, și emoționant este că, după atâția ani, a stat în aceeași strană, la Biserica Sfântul Gheorghe din Târgovişte, unde a cântat cu mulți ani în urmă. ( Nicoleta Sima)
Flash, Stirea Zilei

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete:, , , , , , , , , , ,