Breaking News

DEZASTRU AGRICOL: Și în Dâmbovița sunt culturi calamitate! Vezi aici zonele și cum pot fi despăgubiți fermierii!

Aug 07, 2015

Direcţia Agricolă a raportat săptămâna aceasta situaţia culturilor afectate de grindină, ploi torenţiale şi vijelii, în luna iulie a.c., în județul Dâmbovița. Astfel, la Tărtăşeşti, intemperiile au afectat 60%-90% peste 107 ha, la Ciocăneşti, 49,51 ha au fost afectate 50%-80%, iar la Finta 74 ha au fost distruse 50%.
Au fost și localități, unde suprafeţele afectate de aceste intemperii au fost mult mai mari. De exemplu, în comuna Dobra, 579 ha au un grad de afectare cuprins între 70%-100%, la Răcari, 733,80 ha sunt compromise 70%, iar recordul este deţinut de comuna Cornăţelu unde 1209,56 ha au un grad de afectare cuprins între 50%-80%.
În total, 2752,87 ha de teren din judeţul Dâmboviţa au fost afectate de intemperiile vremii, manifestate luna trecută.
Un lucru bun este că fermierii calamitați pot fi despăgubiți. Potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei Agricole Dâmboviţa, Eugen Marinescu, aceștia au două variante de a suporta mai ușor paguba: fie pot beneficia de unele facilităţi fiscale, cum ar fi reducerea impozitului, fie se înscriu la ajutorul de minimis.
,,În primul caz, cererea trebuie depusă în termen de 72 de ore de la momentul producerii fenomenului (…) În al doilea caz, se depune o cerere la Comisia Locală de la nivelul primăriilor. După ce verifică în teren, acestea înaintează situaţia centralizată către Prefectură, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Direcţia Agricolă. După ce se face centralizarea la nivel de judeţ, se înaintează către organele centrale: Ministerul Agriculturii şi Guvern”, a specificat Eugen Marinescu. ( Nicoleta Sima)

Actualitate, Flash

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete:, , , , , , , , ,