Breaking News

Breaking News

Taxa auto poate fi recuperată printr-o cerere la ANAF!

Aug 27, 2015

Potrivit unei Ordonanțe adoptate de Guvern ieri, 26 august a.c., taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule sau taxa pentru emisii poluante provenite de la autovehicule, se poate recupera printr-o cerere depusă la ANAF, fără a mai fi nevoie de acțiuni în instanță. Același lucru îl pot face și cei care deja au procese pe rol, renuntând la ele și adoptând metoda recuperării banilor pe cale administrativă.
Cererile adresate administrațiilor fiscale au termen de soluționare 45 de zile de la înregistrare, iar decizia se comunică persoanei interesate în maximum 10 zile de la emitere.
În cazul în care aceste termene nu se respectă, solicitantul are posibilitatea de a face contestație, în termen de 30 de zile, aceasta soluționându-se în 45 de zile de la data înregistrării.
Dacă trec și aceste termene, și cererea nu s-a soluționat, atunci cel care solicitat restituirea taxei auto poate face plângere penală la instanța de contencios administrativ.
Procedura de efectuare a plăţii va fi stabilită prin ordin al ministrului Mediului, Apelor şi Pădurilor şi al ministrului Finanţelor Publice.

Actualitate, Flash

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete:, , , , ,