Breaking News

RĂSPUNS DE LA MINISTERUL EDUCAȚIEI!

Sep 09, 2015

Palatul Copiilor Târgoviște poate fi reabilitat de autoritațile locale, fără a intra în subordinea CJD

 

 

 

 

În luna martie a acestui an, deputatul Ionuț Săvoiu, a trimis o adresă la Ministerul Educației, în atenția ministrului Sorin Câmpeanu, prin care îl interpelează în ceea ce privește asigurarea finanțării lucrărilor de reabilitare și modernizare a clădirii “Palatul Copiilor Târgoviște”.
În 2014, Consiliul Județean Dâmbovița și-a exprimat intenția de a prelua în proprietate și administrație clădirea palatului, făcând demersurile necesare către minister. Până în acest moment, solicitare nu a primit răspuns, aflându-se pentru analiză la Direcția pentru informatizare și dezvoltare a înfrastructurii școlare și universitare.
Totodată, Ionuț Săvoiu dorește un  răspuns în ceea ce privește elaborarea unui cadru legislativ prin care Palatul Copiilor Târgoviște să treacă în subordinea CJD, astfel încât autoritățile dâmbovițene să acceseze fonduri europene, pe Axa prioritară 5, conservare și reabilitare.
În luna iunie a.c., adresa deputatului a primit răspuns de la minister.
Potrivit legii educației naționale nr.1/2011, cu modificările și completările ulterioare:
“Consiliile locale și consiliul județean, respectiv consiliile locale ale sectoarelor municipiului București, pot contribui din bugetele proprii la finanțarea de bază și complementară a unităților de învățământ preuniversitar de stat”. Astfel, Consiliul Județean Dâmbovița poate aloca sumele necesare pentru reabilitarea Palatului Copiilor Târgoviște.
Administrație, Flash

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete:, , , , ,