Breaking News

Adrian Țuțuianu, nemulțunit de felul în care se derulează anumite lucrări în județ

Oct 27, 2015
Luni, 26 octombrie 2015, la sediul Consiliului Județean Dâmbovița, a avut loc o întâlnire de lucru a Președintelui Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu cu primarii localităților din județ și constructorii care au contractate lucrări pentru anumite investiții.
Subiectele aflate pe ordinea de zi a întâlnirii au vizat situația asocierilor dintre Consiliul Județean și consiliile locale, și a celor pe OUG 28/2013.
Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, și-a arătat nemulțumirea în legătură cu ritmul în care se derulează anumite lucrări și a ținut să sublinieze că, deși în anul 2015 au fost alocate 13,4 milioane lei, până în prezent, nu au fost decontate decât 4,9 milioane lei.
În primă fază, Țuțuianu a ținut să le atragă atenția constructorilor:
“Vă spun că, dacă vom continua în acest mod, pentru anul viitor nu vom mai planifica în același fel banii, ci îi vom aloca pe toți pentru drumurile județene. Doresc să le spun reprezentanților constructorilor următorul lucru: anul acesta ați avut multe lucrări pe GAL-uri, pe AFIR în general, pe POR, iar anul viitor nu vor mai fi atât de multe lucrări; vă spun că aceia care nu sunt serioși nu au ce să mai caute pe aici (…) Dacă nu puteți realiza lucrările, vă rog să reziliați contractele – sunt sume mici, iar primăriile în cauză pot face proceduri de achiziție directă pentru a putea consuma banii. Mai sunt maxim 3 săptămâni, perioadă în care se mai poate lucra.(….). Cine nu se ține de treabă așa cum ar trebui, să ne lase; anul viitor nu vom mai prevede bani; anul viitor ne vom ocupa de drumurile județene – ca să nu ne înjure lumea că drumurile județene sunt proaste, iar noi dăm bani unor primari care nu vor să-i cheltuiască și unor constructori care nu vor să lucreze.”
În ceea ce privește alocările în cadrul OUG 28/2013, Președintele Consiliului Județean Dâmbovița a solicitat să se urgenteze decontarea lucrărilor pentru a se crea astfel posibilitatea demarării unor noi lucrări:
“În acest an, am primit până acum 550 miliarde lei. În baza evaluărilor făcute cu fiecare primărie în parte, am mai cerut încă aprox. 450. Pe de o parte, mă duc să cer bani, iar pe de altă parte, nu am lucrări de decontat. Am decontat 300 miliarde lei. Așadar, vă rog, pe toți aceia care aveți lucrări, să aduceți decontul pentru lucrările contractate în cadrul OUG 28/2013! În legătură cu lucrările noi: orice lucrare închisă cu proces-verbal de recepție este o lucrare care se consideră terminată și îmi dă posibilitatea de a face lucrări noi. Nu ni se admit lucrări noi – astăzi, avem 44 de solicitări și probabil că vom mai avea încă 4-5 noi, suplimentare, inclusiv de la Consiliul Județean; cum să le înaintez, dacă eu nu pot să scot nimic de pe listă ca fiind finalizat? Cele terminate și procesele-verbale de recepție, unele care mai au resturi mici de executat – stăm pe loc cu ele, pentru că nu insistăm – primarii sau firmele – să le finalizăm, ca să putem deschide alte șantiere. Avem lucrări pe învățământ – unde nu s-a făcut nimic; anul viitor, nu ni se vor mai da bani pentru școli”.
Administrație

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete:, , , , ,