Breaking News

Vești bune: corecția financiară de 24 de milione de lei, aplicată Companiei de Apă, a fost suspendată

Dec 09, 2015
După ce în ultima perioadă s-au spus și s-au scris numai lucruri de rău despre activitatea Companiei de Apă Târgoviște Dâmbovița și proiectele europene demarate, astăzi primim și vești bune. Astfel, într-o conferință de presă, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, a anunțat că acea corecție la proiectul ”Reabilitare și extindere a rețelei de epurare Târgoviște Sud”, în valoare de 24 de milione de lei, a fost suspentată, decizia fiind luată de Curtea de Apel Ploiești, după ce o cerere în acest sens a fost depusă de autoritățile județene.
De asemenea, Adrian Țuțuianu a anunțat că a făcut o vizită la Ministerul Fondurilor Europene pentru a purta discuții, direct cu ministrul, Aura Carmen Răducu, despre problemele cu care se Confruntă ADI Apă și Compania de Apă.
”Am fost la Ministerul Fondurilor Europene și am discutat cu doamna ministru trei subiecte.
Primul subiect a fost preluarea la bugetul de stat a corecțiilor financiare printr-o modificare a Ordonanței nr.15/ 2014. Situația nu este singulară la Dâmbovița, mai există 15 Companii de Apă în țară care au corecții financiare și au nevoie de această soluție.
Precizez că nu este vorba de fraudă ci despre modul în care instituțiile statului au înțeles anumite dispoziții legale sau au avizat caietul de sarcini pentru participarea la licitații.
Cea de-a doua solicitare făcută la minister a fost posibilitatea de fazare, de împingere spre anul viitor, ca termen de finalizare pentru toate lucrările din cadrul programului pe economii. Acestea ar fi trebuit finalizate până la 31.12.2015.
A treia solicitare pe care am făcut-o a fost  a fost aceea de a prelungi termenul de decontare prin mecanismul cererii de plată de la data de 11 decembrie, undeva la 22, 23 decembrie, sau chiar 27, pentru a putea să decontăm din lucrările pe care le avem la Compania de Apă  prin acest mecanism. (….). Vestea bună este că, la nivelul Ministerului Fondurilor Europene se lucra, încă din mandatul domnului Nica, la o soluție de modificare a Ordonanței nr.15/2014, privind preluarea corecțiilor financiare de către bugetul de stat, a precizat Adrian Țuțuianu.
Administrație, Flash

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete:, , ,