Breaking News

DE LA CITITORI: Idei pentru Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu

Ian 13, 2016
“În luna decembrie 2015, am fost la tratament balnear la Pucioasa, sejurul balnear a coincis cu scandalul disponibilizării celor27 de salariaţi din staţiunea dâmboviţeană, angajaţi ai Institutului Naţional de Recuperare, Medicină fizică  şi Balneoclimatologie Bucureşti. Nu am să mă apuc acum să fac un elogiu cadrelor, care cu avizul de disponibilizare în buzunar şi-au făcut treaba cu acelaşi profesionalism, ci am să fac referire la declaraţia preşedintelui Consiliului Judeţean Dâmboviţa (Adrian Ţuţuianu am înţeles că-l cheamă), care afirma pe un post TV local “Am discutat cu domnul preşedinte al Casei Judeţene de Pensii, care mi-a zis că situaţia staţiunii este aşa de precară fiindcă nu are adresabilitate!”. O spunea cu atâta detaşare de parcă eu Robert Codescu de la Ploieşti ar fi trebuit să mă ocup de promovarea staţiunii la târgurile de turism şi tour operatorii care activează în domeniul turismului. Nu neg nici faptul că şi Primăria Pucioasa ar mai avea câte ceva de făcut în propria-i ogradă şi să mai schimbe din indicatoarele de dinainte de ’89, să mai pună nişte coşuri de gunoi, să mai adauge nişte panouri informative, lucruri elementare de gospodărire urbană.
Nu ştiu (şi nici num ă interesează), din ce formaţiune politică face parte domnul Ţuţuianu, singurul lucru care mă interesează este ca dâmboviţenii (şi nu numai), să ştie că aici la Pucioasa în afară de tratament pentru afecţiuni  reumatismale degenerative articulare, inflamatorii, post-traumatice şi postoperatorii ale aparatului locomotor, afecţiuni respiratorii, afecţiuni O.R..L. şi afecţiuni dermatologice, turistul poate vizita Muzeul de Etnografie şi Folclor, Muzeul Aripi Româneşti, Parcul Independenţei, Tabăra de Sculptură în Lemn, Monumentul Eroilor, Crucea din Deal, Gara şi multe alte atracţii, poate nişte broşuri cu hărţi şi cu locaţia obiectivelor.
O idee pentru domnul preşedinte Adrian Ţuţuianu ar fi şi transformarea Casei Mielu Pietroșanu, ulterior sediu al Subocârmuirii Plaiului Ialomiţa situată pe strada Ion Heliade Rădulescu din cartierul Şebăneşti, datată încă din secolul al XIX-lea, într-o casă memorială I.H. Rădulescu, acest lucru  se poate face cu bani europeni pe Axa prioritară 5Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului. Domeniul major de intervenţie 5.1 – Restaurarea şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural. Mai ales că 2016 va fi un an electoral şi este momentul să se facă ceva şi pentru cei din Pucioasa, dar şi pentru aceia care ajung aici pentru tratament balnear sau doar în tranzit către staţiunile montane.
Nu am niciun dubiu că staţiunea Pucioasa are potenţial şi (în ciuda a ceea ce declară unii), adresabilitate; mai ales dacă aleşii noştri şi-ar face, cu adevărat treaba pentru care au fost aleşi.”
Cu stimă şi consideraţie al dumneavoastră sincer, Robert Codescu
Administrație, Flash

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete:, , ,