Breaking News

Breaking News

Cristian Stan: “Primăria Târgoviște refuză ideea primirii de imigranți!”

Mar 24, 2016
În cadrul conferinței de presă de miercuri, 23 martie a.c., primarul interimar al Târgoviștei a dezbătut și temă primirii de imigranți în municipiul Târgoviște. Acesta a explicat că administrația locală va demara toate demersurile legale dacă acest lucru se va întâmpla, explicând faptul că primirea refugiaților implică foarte multe lucruri cu care municipalitate nu este de acord.”Nu putem să spunem că la Târgoviște nu sunt condiții, țări precum Germania se confruntă cu dificultăți enorme cu privire la gestionarea refugiaților, cu infracționalitatea crescută, și altele, lucruri care ne determină să respingem această idee.
Din câte știu eu, potrivit legislației în vigoare, competențe în această zonă o are Oficiul Român pentru Imigranți și Guvernul României. Inițial, numărul de refugiați, condițiile în care se primesc refugiații se stabilesc prin hotărâri de guvern, hotărâri care reprezintă acte administrative, susceptibile de a fi atacate în contencios administrativ. Dacă ar exista o astfel de hotărâre, primul lucru pe care l-am face ar fi să atacam hotărârea și să cerem suspendarea executării acesteia în baza art.14 și 15 din Legea 544 a contenciosului administrativ, coroborat cu contestarea tuturor actelor subsecvente emise de Oficiul Român pentru Imigranți și de Guvernul României, privind alocarea de imigranți, stabilirea locațiilor pentru aceștia, norma de hrană și așa mai departe.
Asta am face noi la Târgoviște. Aici e problema fiecărei unități administrativ teritoriale cum știe să-și gestioneze problemele. Administrația din Târgoviște știe ce are de făcut, acesta este răspunsul nostru, de natură legală, pe care îl dăm”, a declarat Stan.
Administrație, Flash

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete:, , ,