Breaking News

Breaking News

Funcționarii publici amenință că ar putea boicota alegerile locale

Mar 28, 2016

Sindicatul Naţional al Funcţionarilor Publici a anunțat că, din cauza discrepanțelor salariale foarte mari care există între funcționarii publici din România, există riscul ca alegerile locale din luna iunie să fie boicotate. Acest lucru s-ar putea întâmplă dacă nemulțumiții ies în stradă pentru proteste, iar suportul tehnico-administrativ nu ar mai fi asigurat. Sindicaliștii doresc ca Parlamentul să elimine legiferarea OUG/2015 privind salariile funcționarilor din administrațiile publice.
Decizia sindicaliștilor a venit în contextul în care Parlamentul dorește creșteri salariale numai pentru angajații din instituțiile de prim nivel, cum ar fi Parlament, Președinția României, aparatul de lucru al Guvernului României sau Curtea de conturi.
Un alt motiv ar mai fi și întârzierea negocierii și aprobării Legii unice de salarizare în domeniul ​bugetar. Această ​lege care ar fi scos o mare parte din funcționarii publici cu studii superioare din zona salariului minim pe ​economie și ar fi eliminat și ​discrepanțele salariale existente pe funcții ​publice similare.
“​Prezenta discriminare afectează membrii noștri de sindicat, funcționari publici, din cadrul ​administrației ​publice centrale – Ministerul Finanțelor Publice, Ministerul Muncii cu cele trei ​componente, Inspecția Muncii, ANOFM, ANPIS, Ministerul de Externe, Institutul Cultural Român, ​Ministerul Transporturilor, Economiei, Control Sănătate Publică, Protecția Consumatorilor, Ministerul Culturii – ​dar și din cadrul administrației publice locale – prefecturi, consilii județene, primării”, se arată într-un comunicat de presă emis de către conducerea SNFP.

Administrație, Flash

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete:, ,