Breaking News

DÂMBOVIȚA: 3000 de beneficiari ai programului “Fiecare copil în grădiniță”

Aug 22, 2016
Caravana de vară “Fiecare Copil în Grădiniță”, un proiect al Asociației OvidiuRo ce urmărește informarea părinților cu privire la Legea nr. 248/2015 și recrutarea copiilor eligibili pentru grădiniță, ajunge luni, 22 august a.c., în Dâmbovița. Legea nr. 248/2015 încurajează părinții săraci să își aducă copiii la grădiniță, oferindu-le un tichet social pentru grădiniță (TSG) în valoare de 50 de lei/lună, dacă cei mici au prezență zilnică.
Cu peste 3.000 de beneficiari estimați ai legii, Dâmbovița este unul dintre cele 15 județe-gazdă selectate de OvidiuRo pe baza gradului de sărăcie și a numărului mare de copii aflați în situație de risc. Caravana se desfășoară aici în colaborare cu autoritățile județene (Prefectura, CJ, ISJ, DGASPC, AJPIS, DSP) și autoritățile locale.
Caravana va acoperi, timp de o săptămână,  șase comune –Conțești, Crângurile, Costeștii din Vale, Ludești, Corbii Mari și Vulcana-Pandele– identificate în urma propunerilor partenerilor județeni și confirmate pe baza statisticilor disponibile referitoare la mărimea populației preșcolare, rata de marginalizare și gradul cuprinderii copiilor defavorizați în învățământul preșcolar.
Obiectivul principal al Caravanei este să susțină echipele locale – asistenți sociali, profesori,mediatori școlari – în implementarea Legii nr. 248/2015 în primul rând prin identificarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 3 – 6 ani încă neînscriși la grădiniță, informarea părinților cu privire la programși înscrierea acestora în timp util pentru anul școlar 2016-2017. Activitățile din Caravană vor include sesiuni de citit cu copiii, jocuri educaționale și discuții de consiliere a părinților cu privire la importanța educației timpurii.
Actualitate, Flash

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete:, , ,