Breaking News

Breaking News

TÂRGOVIȘTE: Municipalitatea va implementa proiecte de peste 100 de milioane de euro

Sep 21, 2016
În conferința de presă de la finalul întâlnirii primarilor municipiilor din regiunea Sud Muntenia, întâlnire ce a avut loc marți, 20 septembrie a.c. la Târgoviște, edilul Cristian Stan a ținut să facă și unele precizări în ceea ce privește proiectele de viitor, finanțate din bani europeni, pe care municipalitatea dorește să le acceseze.  În acest sens, Stan a prezentat lista proiectelor prioritizate și selecționate pentru perioada 2014-2020, proiecte care se regăsesc și în Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană a Municipiului Târgoviște și au o valoare de peste 100 de milioane de euro.
Cristian Stan a făcut referire la o paletă largă de investiții, de la proiecte pe zona de eficiență energetică, reabilitare și consolidare clădiri rezidențiale, adică blocuri de locuințe, la modernizarea sistemului de iluminat public, la reabilitarea mai multor instituții de învățământ, atât liceal cât și gimnazial sau grădinițe. De asemenea, primarul dorește să acceseze bani europeni pentru a transforma transportul public din municipiu într-un transport public ecologic, cu tot ceea ce înseamnă, vehicule, stații de alimentare, etc.
Un alt proiect ar fi acela de a facilita accesul către Complexul Curtea Domnească prin drumul nou al centurii municipiului, în urma acestui lucru dorindu-se creșterea nivelului de siguranță și eficiență în circulație.
„ Toate sunt proiecte trecute în Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană a Municipiului Târgoviște, valoarea totală a lor fiind de 108 milioane de euro. Sigur că vom avea și o listă mai lungă a acestor proiecte, cu proiecte de rezervă, urmând ca acestea să fie implementate în funcție de alocările financiare pe care le vom putea accesa. Sunt proiecte foarte ambițioase, proiecte importante pe care împreună cu actual echipă a Primăriei Municipiului Târgoviște și cu Consiliul Local Municipal Târgoviște să le ducem la bun sfârșit”, a declarat Cristian Stan.
Administrație, Flash

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: