Breaking News

Breaking News

Universitatea „Valahia” din Târgoviște – promotor al echității sociale

Noi 22, 2016
Echitatea socială reprezintă una din direcțiile de dezvoltare pe care Universitatea „Valahia” din Târgoviște și-a asumat-o ca lider regional, în ceea ce privește educația. Astfel, în această perioadă Universitatea „Valahia” a implementat o serie de proiecte cu finanțare națională sau europeană în domeniul incluziunii sociale și profesionale a tinerilor, în special a tinerilor care provin din categorii vulnerabile.
Este și cazul proiectului CNFIS-FDI-2016-0082, cu titlul „Integrarea tinerilor aflați în situații de risc și facilitarea accesului la învățământul superior”, derulat de Universitatea „Valahia” din Târgoviște în perioada octombrie-decembrie 2016.
Promovarea ofertei educaționale destinate tinerilor aflați în situații de risc.
În cadrul campaniei, desfășurate în perioada menţionată mai sus, se efectuează deplasări ale unor echipe de promovare formate din cadre didactice și studenți voluntari, la toate unitățile de învățământ preuniversitare din judeţ unde este promovată oferta educațională a universității și oportunitățile de dezvoltare disponibile tinerilor aflați în situații de risc. Dacă în luna octombrie au fost vizate unitățile de învăţământ liceal din municipiul Târgoviște, în cursul lunii noiembrie, echipele de promovare au vizitat toate locațiile din judeţ unde funționează colegii naţionale şi licee.
În urma acestor acțiuni se dorește conștientizarea potențialului pe care Universitatea „Valahia” din Târgoviște îl oferă viitorilor studenți, capacitatea acesteia de a include și pregăti profesional tineri care poate altfel nu ar avea șansa de a se înscrie la studii universitare.
Proiectul în valoare de 226.000,00 lei se derulează cu finanțarea Ministerului Educație Naționale și Cercetării Științifice și este sprijinit de Inspectoratul Școlar Dâmbovița.
Actualitate, Flash

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete:, , , ,