Breaking News

TÂRGOVIŞTE: Poliția Locală aplică amenzi celor care nu curăță zăpada

Dec 13, 2016
Poliția Locală Târgoviște vă informează că, potrivit H.C.L. 64/2002, modificată, Art. 4, lit. f),asociaţiile de locatari – proprietari şi persoane fizice au obligația de a îndepărta zăpada sau gheața. În acest sens, actul normativ prevede că „necurăţirea zăpezii şi gheţii imediat după depunere sau până la ora 10.00 dimineaţa de pe trotuarele şi rigolele din faţa imobilelor pe care le deţin sau administrează”constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 100 lei la 200 lei.
Totodată, „zăpada sau gheaţa rezultate se depozitează la o distanţă de 0,30 m de bordura carosabilului. În cazul formării poleiului, trotuarele vor fi presărate cu nisip sau rumeguş. De asemenea, acolo unde la parterul imobilelor funcţionează societăţi comerciale, obligaţiile prevăzute mai sus revin acestora, pe toată durata funcţionării lor. În restul timpului această obligaţie revine asociaţiilor de locatari – proprietari şi respectiv locatarilor”, se mai precizează în H.C.L. 64/2002, modificată.
Polițiștii locali vor acționa pentru informarea cetățenilor municipiului Târgoviște în scopul prevenirii eventualelor accidente cauzate de apariția zăpezii și a gheții.
Flash, Local

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete:, , ,