Breaking News

Breaking News

Transportul public ecologic, cel mai îndrăzneț proiect al Municipiului Târgoviște

Ian 05, 2017
Miercuri, 5 ianuarie a.c., primarul Cristian Stan a făcut o prezentare amplă a celui mai îndrăzneț proiect pe care primăria urmează să-l implementeze la nivelul municipiului.
Este vorba despre proiectul transportului public ecologic, proiect finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, ce se ridică la suma de 20 milioane de euro, fonduri nerambursabile.
 Câteva dintre componentele proiectului ar fi: achiziționarea a 24 de autobuze electrice, stații de încărcare, trei stații de capăt, depou, 30 de stații de traseu pe actualele locații monitorizate video și reabilitate, șase kilometri de infrastructură rutieră reabilitată și modernizată( Bulevardul Carol, Strada Gării, Bulevardul Mircea cel Bătrân, Străzile Nicolae Radian, Lt. Stancu Ion, Șoseaua Mihai Bravu plus pasajul rutier pe DN72 peste calea ferată).
“Proiectul este unul foarte complex, probabil achiziția va trebui să fie făcută pe loturi, nu va putea un singur constructor să realizeze toate componentele din cadrul acestui sistem de transport public electric. Zilele acestea, Agenția de Dezvoltare Regională a publicat un calendar orientativ privind lansarea apelurilor privind proiectele cu finanțare europeană. Urmează ca ghidul pe Axa 4 să fie lansat în consultare publică la sfârșitul acestei luni, perioada de depunere a proiectelor fiind martie-noiembrie 2017. În toamnă acest proiect va fi depus în vederea finanțării, maxim în toamnă. Noi sperăm ca la jumătatea verii să avem finalizate toate componentele acestui proiect.
Proiectul va necesita un efort destul de mare de implementare, însă va schimba radical transportul public în comun la nivelul municipiului Târgoviște. Va fi incomparabil cu ceea ce avem în momentul de față, atât pe zona confortului pentru călători, cât și pe zona siguranței.” Cristian Stan.
Actualitate, Flash

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete:, , , ,