Breaking News

Vaccinurile Hexavalent și Tetravalent vor reveni în curând în cabinetele medicilor (VIDEO)

Mar 09, 2017
Vești bune vin din partea Ministerului Sănătății. În urmă cu câteva zile, ministrul a semnat contractul pentru achiziționarea vaccinurilor Hexavalent și Tetravalent, acestea urmând a fi  disponibile în curând pe piață.
Conform deputatului PSD de Dâmbovița, Carmen Holban care este și membru în Comisia de Sănătate din Camera Deputaților, această întârziere s-a produs pentru că fosta conducere a ministerului nu a întocmit corect procedurile de achiziție și a incapacității de gestionare corectă a celor din minister.
“O problemă cu care ne confruntăm foarte tare în această perioadă este lipsa vaccinurilor pe piață. Ce se întâmplă?! Sunt vaccinuri pentru care autoritățile au obligația de a asigura stocuri necesare cu un an înainte, dar cel puțin trei vaccinuri cuprinse în schema recomandată de Ministerul Sănătății lipsesc din cabinetele medicilor și maternităților. Este vorba de vaccinul Hexavalent și vaccinul Tetravalent. Procedura a fost făcută anul trecut, dar nu a fost semnat contractul de către fosta conducere a Ministerului Sănătății și astfel nu a primit avizul Controlul financiar preventiv. Ca atare, această lipsă cu care ne confruntăm este din cauza incapacității de gestionare corectă a celor din Ministerul Sănătății.”
Acest subiect a constituit o prioritate în programul de guvernare al social democraților, și conform parlamentarului dâmbovițean ” ne vom ocupa cu seriozitatea de acest subiect, astfel încât să nu mai existe disfuncționalități în aprovizionarea cu vaccinuri. “
Carmen Holban a mai  declarat și faptul că în acest moment la nivelul Direcției de Sănătate Publică Dâmbovița există deja vaccinul Tetraxim și în scurt timp acesta va fi distribuit către medicii de familie pentru începerea procesul de vaccinare al copiilor.
De asemenea, parlamentarul a făcut precizări și în ceea ce privește vaccinul pneumococic.
” În plus, avem un vaccin nou, este vorba de introducerea vaccinului pneumococic și este o noutate în România privind gratuitatea și introducerea în schema de vaccinare. (…) Acum se vor debloca în jur de 70.000 de doze, cu excepția vaccinului pentru Hepatita B pe care nu îl are producătorul, dar celelalte vaccinuri vor intra foarte repede pe piață”

Actualitate, Flash

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete:, , ,