Breaking News

ÎN CURÂND: LEGĂTURILE ȘI ARANJAMENTELE CLANULUI “REGINA” LA MINISTERUL FONDURILOR EUROPENE!

Constantin Ana, Primar Pucioasa: “Situația a degenerat din cauza lipsei lui de interes”

Apr 20, 2017
O reală problemă cu care se confruntă în acest moment administrația locală a orașului Pucioasa este faptul că au ajuns la scadență debitele restante ale celor două procese pe care fostul edil le-a avut cu ADI Salubrizare și pe care le-a pierdut. Până la data de 31 decembrie 2016 Primăria Pucioasa are de plată peste 806 000 lei, pentru care s-au adăugat, până în prezent, pentru fiecare zi de întârziere penalizări și majorări la plată. În afara acestui lucru se mai adaugă și cotizația neplătită din anul 2011 și peste 240.000 lei de recuperat, însemnând datorii de la 1744 de gospodării care nu au plătit taxa de habitat.
“Avem niște probleme reale legate de procesele pe care domnul Bădău le-a purtat, bătălii în zadar, purtate de-a lungul celor două mandate, iar acum cineva trebuie să plătească, iar acei cineva suntem noi, primăria, și cetățenii orașului.
Au ajuns la scadență două dintre procesele importante pierdute de Bădău. Sunt cele cu ADI Salubritate. Avem de plată, după situația pe care ne-au trimis-o chiar ei, până la 31 decembrie 2016, 806.792 lei , 8 miliarde vechi primăria Pucioasa trebuie să plătească către ADI Salubrizare.
Vestea tristă este că, pe lângă faptul că avem majorări și penalități, și sunt destule, avem cotizația neplătită pe toți acești ani din 2011 până astăzi, și mai avem o surpriză și mai grea, avem o sumă de 240.000 lei de recuperat de la populație.
Datornici către primăria Pucioasa, către ADI Salubrizare, dar primăria este obligată să plătească aceste sume, și va trebui să  recupereze de la populație respectivele creanțe. Avem 1744 de gospodării din cauza  haosului generat de neadoptarea hotărârii de consiliu local pentru aprobarea tarifului taxei de habitat. Ieri am constatat, luând toate hârtiile la control, că a fost aprobată la un moment dat, fără voia primarului Bădău, această taxă de habitat, el a atacat în instanță pentru motive de procedură și a câștigat ; și am rămas din nou fără taxă de habitat aprobată.
După ce că suntem într-o situație destul de grea, lumea trăiește greu și suntem conștienți de acest lucru, am ingrata misiune, pentru că nu am ce sa fac, Curtea de Conturi va imputa primăriei Pucioasa dacă nu vom face aceste demersuri, am ingrata misiune  de a recupera de la 1744 aceste sume de bani.
Nu mai spun că mai avem și o sumă de 45 925 lei, sumă deja prescrisă, pe care nu o mai pot recupera pentru că nu am putut să demarez în timp util procedura de recuperare a creanțelor, și mai mult ca sigur o să fac toate demersurile ca această sumă să fie recuperată de la vinovatul sau vinovații de situația creată. Sunt sume prescrise, nu le mai pot cere de la populație pentru că au trecut peste cinci ani.
Eu cred că am fost un partener al oamenilor și de aceea mi-am dorit să vin la primărie.
Ma doare sufletul că va trebui să bat la 1744 de uși pentru a recupera niște bani, bani care trebuiau recuperați și încasați la timpul lor, iar acest haos se răsfrânge asupra mea și asupra populației.
Nu va fi ușor să stai să le explici că cinci ani de zile cineva nu și-a făcut treaba și acum eu sunt obligat, printr-o hotărâre a instanței, să plătesc, și mai departe, conform procedurilor în vigoare, să recuperez sumele restante de la ei, de la cetățeni.
Este o situație delicată, nu știu cum o să o abordez, probabil o să fac o informare către cetățeni, să le aduc la cunoștință situația reală, după care o să iau fiecare caz în parte și o să-l discut și o să invităm la dialog 1744 de persoane.
Pe lângă faptul că le crează oamenilor un deranj financiar îmi crează și mie un prejudiciu  maxim, atât ca efort cât și ca imagine, pentru că cineva trebuie să spele ceea ce a murdărit altul, să repare oalele sparte de Bădău.
Nu este rea intenție, pur și simplu sunt obligat conform normelor în vigoare, trebuie să recuperez aceste sume pe care eu le voi plăti conform hotărârilor judecătorești.
Pentru sumele prescrise o să mi întorc împotriva vinovaților, și o să stabilim care sunt, iar pentru restul nu am cum. Pot cetățenii orașului să se adreseze împotriva lui (n.r. Dănuț Bădău), pentru că el a făcut toate demersurile, mai întâi să nu fie niciodată pusă pe ordinea de zi aprobarea taxei de habitat.
Mă deranjează pentru că munca mea în loc să fie una de construcție este una de salahor care aleargă după mărunțișuri, pentru că asta mă pune legea să fac. Și nu pot să renunț la această procedură și la această etapă de recuperat a acestor sume.
Oamenii trebuie să înțeleagă că nu noi suntem vinovați și că situația a degenerat din cauza lipsei lui (n.r. Dănuț Bădău)  de interes, ba din contră din cauză interesului lui pentru orice altceva în afară de lucrurile normale. “, a declarat primarul Constantin Ana în cadrul unei conferințe de presă.
Actualitate, Flash

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete:, , , , , ,