Breaking News

Ministrul Rovana Plumb a dat startul întâlnirilor privind simplificarea accesării fondurilor europene

Mai 15, 2017
Vineri, 12 mai a.c., Rovana Plumb, Ministrul Delegat pentru Fonduri Europene a fost prezentă la Târgoviște, unde a dat startul caravanei de informare asupra oportunităților oferite de Programul Operațional Capacitatea Administrativă 2014-2020 –POCA-, program susținut din fonduri europne.
Scopul acestor întâlniri este acela de a aduce la cunoștința potențialilor beneficiari toate informațiile și tot ceea ce ține de accesarea fondurilor europene, și mai ales se dorește simplificarea cerințelor pentru demararea proiectelor.
“Banii europeni sunt despre cum putem îmbunătăți împreună viețile oamenilor. Caravanele și întâlnirile cu cei care vor să acceseze fonduri europene sunt o parte necesară a procesului de simplificare, o prioritate a Guvernului Grindeanu. Vrem să știm ce dificultăți au fost întâmpinate în trecut în accesarea banilor europeni și în implementarea proiectelor, fiindcă noi suntem aici pentru a găsi împreună cu dumneavoastră soluțiile care să ne ducă la rezultate. Nu va mai exista nicio întrebare fără răspuns și mi-aș dori ca în curând să nu mai existe nicio problemă fără soluții atunci când vorbim despre accesarea banilor europeni. Trebuie sa schimbăm paradigma, să respectăm regulamentele europene, dar fără a mai îngreuna și împovăra la nesfârșit beneficiarii cu cerințe inutile pe plan național. Am demarat acest proces de simplificare asumându-ne că trebuie luate decizii de modificare, care să ducă la proiecte ce vor îmbunătăți viața cetățenilor”, a declarat  Rovana Plumb.
Astfel de caravane se vor organiza în toate regiunile României, dar și la București.
Cu aceeași ocazie, ministrul Rovana Plumb a mai anunțat că se va lansa în curând un Manual al Beneficiarului, astfel încât cei interesați de accesarea banilor europeni să aibă la dispoziție un instrument de sprijin în demersul lor.
Actualitate, Flash

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete:, , , ,