Breaking News

Breaking News

TÂRGOVIȘTE: A avut loc ședința festivă a Consiliului Local Municipal

Sep 08, 2017

Astăzi, 8 septembrie, când toți creștinii ortodocși de pretutindeni o sărbătoresc pe Sfânta Maria Mică, la Târgoviște, în cadrul programului Zilelor Cetății au avut loc mai multe evenimente pline de însemnătate.

De la orele dimineții la Catedrala Mitropolitană a avut loc slujba religioasă în cinstea Nașterii Maicii Domnului, după care, tot alaiul format din soborul de preoți în frunte cu Înalpreafințitul Părinte Nifon, măicuțe, oficialități locale și județene, dar și simpli credincioși au pornit într-o procesiune religioasă către Curtea Doamnească.

În această locație cu o puternică încarcătură istorică a avut loc ședința festivă a Consiliului Local Municipal Târgoviște, la care au participat pe lângă executivul primăriei și consilierii locali, și invitați speciali de peste hotare, din Italia, Bulgaria, dar și frați români de peste Prut din Republica Moldova, parlamentari ai județului, șefi de deconcentrate, dar și actuali și foști reprezentanți ai autorităților publice locale si județene.

Aceasta a fost și ocazia cu care marele tenor dâmbovițean Florin Georgescu și omul de afaceri Nicu Ciupercă (post mortem) au primit titlurile de cetățeni de onoare ai municipiului Târgoviște.

“În primul rând La Mulți Ani tutoror care fac parte din această comunitate, pentru noi toți pentru care Târgoviște înseamnă acasă.

Vrem ca această sărbătoare să fie una familială, să fie una sinceră, a jocului, a distracției, a creativității, a tuturor vârstelor.

Suntem târgovișteni și chemarea noastră laolaltă se face prin astfel de momente.”- Cristian Stan, edilul Târgoviștei.

Ședința festivă s-a încheiat cu două lansări de carte „Istoria Târgoviștei. O Cetate eternă a românilor”  autor fiind prof. Dr. George Coandă, și  „Târgoviste – Ore astrale ale Cetății (Analecte)”  de Victor Petrescu si Mihai Stan.

Actualitate, Flash

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: