Breaking News

Breaking News

Adrian Țuțuianu:”Este de neînțeles, să ai soluții de finanțare și să nu faci nimic” 

Oct 10, 2017

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea nu este singurul care trage semnale de alarmă în ceea ce privește proiectele pe care primarii dâmbovițeni le vor finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

În cadrul unei conferințe de presă acesta atragea atenția asupra faptului că sfârșitul acestei luni este termenul limită pentru depunere, iar foarte multe primării nu au finalizat documentația, mai au doar anumite avize de obținut, iar altele nici măcar nu au depus documentele pentru obținerea acestor avize. Totodată acesta îi “trage de urechi” pe mulți reprezentanți ai autorităților din teritoriu pentru delasarea și incompetența în depunerea proiectelor cu finanțare prin PNDL.

La rândul său, senatorul Adrian Țuțuianu face același apel către edilii din județ, indiferent de culoarea lor politică, pentru urgentarea depunerii documentațiilor pentru investițiile derulate prin PNDL.

„Fac și eu un apel la toți primarii, am avut și o discuție cu aceștia, pentru urgentarea depunerii documentațiilor necesare încheierii contractelor de finanțare pe Ordonanța 28/2013. Am cerut și eu o situație centralizată, sunt 123 de documentații depuse pentru încheirea contractului de finanțare, ceea ce înseamnă că problema este rezolvată doar jumătate. Deci, este aproape de neînțeles, să primești soluții de finanțare la proiectele pe care le ai, dar să fi nepregătit și să nu faci nimic ca să-ți depui în termenul legal aceste documentații. Termenul limită este 30 octombrie și apelul meu este pentru toți primarii, indiferent din ce partid fac parte. Deci, cine nu depune până pe data de 30 octombrie va pierde finanțarea și sumele vor fi redistribuite către cei care au chef de muncă. Am avut și o discuție politică aplicată cu primarii social-democrați pe acest subiect, Programul Național de Dezvoltare Locală, adică PNDL 1 și PNDL 2 sunt cele mai importante soluții de finanțare a proiectelor comunităților locale. Este de neînțeles ce se întâmplă la momentul acesta. Anul trecut, 2016, am absorbit în Dâmbovița 86 de milioane de lei, adică 860 de miliarde de lei vechi, anul acesta nu s-au absorbit 30 de milioane, ceea ce este de-a dreptul dramatic. Vă aduc aminte că în 2014, 2015, 2016, în fiecare an am luat între 60 și 86 de milioane lei. Acest lucru mă preocupă în mod cu totul deosebit.”

Actualitate, Flash

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: