Breaking News

Breaking News

Carmen Holban: “E nevoie de programe de prevenție! Cancerul de col uterin nu trebuie să te omoare” 

Oct 31, 2017

Pe zi ce trece din ce în ce mai multe femei, din întreaga lume, sunt diagnosticate cu diferite tipuri de cancer, cel mai întâlnit fiind cel de cancerul de sân și cel de col uterin.

În România, potrivit ultimelor statistici, în fiecare zi peste 50  de femei sunt diagnosticate cu aceste tipuri de cancer, iar ceea ce este îngrihorător este faptul că foarte multe cazuri sunt depistate în stadii foarte avansate.

În acest context, având în vedere faptul că face parte din Comisia de Sănătate a Vamerei Depuraților, parlamentarul dâmbovițean Carmen Holban, susține cu toată tăria demararea și finanțarea unui program care sa se deruleze la nivel național care să ajute în prevenția cancerului de col uterin și a bolilor asociate cu infecțiiHPV.

“Având în vedere faptul că România ocupă primul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește mortalitatea cauzată de cancerul de col uterin, în fiecare an peste 4000 de românce fiind diagnosticate cu această afecțiune gravă, astăzi am semnat în favoarea recomandărilor privind prevenția împotriva infecțiilor cu HPV.

Declar susținerea mea publică pentru demararea și finanțarea unui Program Național de prevenție împotriva cancerului și bolilor asociate infecțiilor cu HPV, ca parte integrantă a strategiei de prevenție și reducere a poverii cancerului și bolilor asociate infecțiilor cu HPV.

Cancerul nu trebuie să omoare, cancerul de poate trata, trebuie doar depistat într-o fază incipientă, iar acest lucru se poate face printr-o informare corecta și completă și prin controale periodice care au rolul de a preîntâmpina sau de a diagnostica în timp util și a lupta cu boala”, a precizat deputatul.

Actualitate, Flash

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: