Breaking News

Breaking News

Din cauza zăpezii, un bucureștean a rămas blocat în Șaua Lăptici din Munții Bucegi     

Oct 09, 2017

Jandarmii din cadrul Postului Montan Zănoaga, au fost solicitați weekend-ul trecut, prin SNUAU 112, să intervină pe DJ 713 din Munții Bucegi în sprijinul unei persoane care se afla în dificultate.

Un bărbat, în vârstă de 49 de ani, se deplasa cu o autoutilitară special destinată pentru transportul cabalinelor pe DJ 713 Piatra Arsă-Dichiu-Cuibul Dorului, cu intenția de a ajunge la doimiciliu, în municipiul București. La un moment dat, în punctul Șaua Lăptici bărbatul nu și-a mai putut continua deplasarea cu autovehiculul și a rămas blocat în zăpadă, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, vânt puternic, zăpadă viscolită și vizibilitate redusă.

În zilele de sâmbătă și duminică, jandarmii montani, drumarii de la LDP Dâmbovița și un buldoexcavator al Primăriei Moroeni s-au deplasat spre zona indicată pentru a acorda sprijin. Din cauza vremii capricioase, pe timpul nopții acțiunea a fost întreruptă și s-a ținut permanent legătura cu persoana aflată în dificultate.

După aproximativ 13 ore de deplasare pe DJ 713 s-a ajuns la Șaua Lăptici, unde a fost găsit bărbatul care nu necesita îngrijiri medicale.

Autoutilitara în care se aflau cei doi cai de curse, nevătămați, a fost deszăpezită de către jandarmii montani. Ulterior bărbatul și-a continuat deplasarea spre București, în prezent aflându-se în afara oricărui pericol.

Pentru succesul misiunii și efortul depus, bărbatul a adresat mulțumiri tuturor celor implicați:

“Dupa 30 de ore cât am stat întroienit pe DJ713 am reușit în final să cobor din Platoul Bucegi. Le mulțumesc pe această cale Jandarmeriei Montane Padina-Peștera, în special subofițeruluu Andrei Dumitrescu cu care am păstrat legătura toată noaptea, primarului comunei Moroeni și LDP de pe lânga CJ Dâmbovita fără ajutorul cărora aș mai fi hibernat și acum într un viscol cu rafale de 80 km/h.”

Actualitate, Flash

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: