Breaking News

Breaking News

Focar de scarlatină într-o grădiniță din Târgoviște

Oct 13, 2017

Potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică Dâmbovița, la grădinița cu program prelungit nr.16 din Târgoviște s-a declarat focar de scarlatină, după ce trei copii au fost descoperiți ca fiind bolnavi.

În data de 11 octombrie a.c., D.S.P. Dambovita a fost informata de catre medicul de medicină școlară despre apartiția a două cazuri de scarlatină la grupa mijlocie a Grădiniței cu Program Prelungit numarul 16 din Târgoviște.

În acest context, prin personalul de specialitate din Compartimentele Boli transmisibile și igienă școlară, s-au verificat:

-modul de supraveghere zilnica a stării de sănătate a copiilor prin efectuarea triajului epidemiologic de către medicul de colectivitate;

-îndeplinirea atributiilor specifice personalului medico-sanitar, conform

metodologiei de supraveghere a scarlatinei;

- condițiile igienico-sanitare, precum și stocurile de produse biocide,

materiale de curatenie și a modului de utilizare a acestora.” se arată într-un comunicat de presă emis de către DSP.

În aceste condiții a fost demarată DSP a început o anchetă epidemiologica și au fost dispuse și au fost dispuse măsuri specifice pentru limitarea focarului.

În urma controlului pe care DSP-ul l-a efectuat la unitatea de învățământ, s-au constatat urmatoarele:

          -gradinita este curat intretinuta in toate spatiile utilizate

          -in unitate exista materiale de curatenie, detergenti si produse biocide in cantitate suficienta care sunt utilizate conform procedurilor de lucru.

          -au fost efectuate operatiuni de dezinfectie a intregii unitati cu prestator autorizat.

      De asemenea  s-au făcut recomandari privind intensificarea operatiunilor de curatenie si dezinfectie in unitate, aerisirea frecventa a salilor de grupa ori de cate ori copiii desfasoara activitati in alte spatii, cresterea concentratiilor de produse biocide utilizate, cu supravegherea modului de preparare si utilizare a acestora, supravegherea si trierea zilnica a copiilor la intrarea in colectivitate, educatia sanitara a parintilor, personalului gradinitei si prescolarilor, in vederea limitarii focarului de scarlatina.

     DSP Dambovita, va recolta probe biologice de la cazurile suspecte si contactii febrili si/ sau cu angina eritematoasa, conform Metodologiei de Supraveghere a Scarlatinei in Romania.

    Unitatea de invatamant va fi sanctionata contraventional pentru neanuntarea la DSP Dambovita a modificarilor intervenite in structura functionala a acesteia.

Actualitate, Flash

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: