Breaking News

Breaking News

Salariile nesimțite au lasat primăriile fără bani

Oct 10, 2017

Unii primari dâmbovițeni au ajuns la fundul sacului, asfel încât în acest moment bugetele sunt pe 0, neavând bani pentru asigurarea drepturilor salariale ale angajaților.

Principala cauza care a dus în această situație este faptul că, începând cu data de 1 iulie a.c., dată la care a intrat în vigoare Legea 153/2017, Legea cadru a salarizării personalului plătit fonduri publice, edilii au majorat într-un mod nejustificat salariile, iar acum nu mai au acoperire pentru lunile următoare și speră ajutor de la  Consiliul Județean Dâmbovița.

Primăriile  care sunt la fundul sacului sunt Cojasca, Conţeşti, Iedera, Lucieni, Malu cu Flori, Morteni, Ocniţa, Râu Alb, Runcu, Vişineşti, Vlădeni, Vulcana Pandele, Vulcana Băi.

“Sunt, din ceea ce știu eu, anumite probleme în ceea ce privește asigurarea bugetului unor unități administrativ teritoriale,  dar, așa cum am discutat cu unii dintre primari, nu ne-a fost acordat niciun leu pentru ceea ce înseamnă echilibrarea bugetului, astfel încât la ora actuală nu putem vorbi de un sprijin din partea Consiliului Județean.

Cred că sunt cel puțin 20 de primării care nu își pot asigura plata salariilor până la sfârșitul anului. Aceste lucruri sunt generate inclusiv de faptul că nu au primit niciun ban la rectificare, și în dulcele spirit cu care au fost obișnuiți ani la rândul, au tot sperat că vor primi bani la rectificări, și mai completează din sume.

Eu am militat de la începutul anului să avem prudentă în acordarea bugetului.

Unele pleacă si de la majorările salariale care n-au respectat nicio logică, nicio încadrare în anvelopa salarială pe care au avut-o la dispoziție, plecând după principiul “lasa-o bă că merge așa”.

Întotdeauna le-am recomandat să fie creșteri prudente.” a precizat Alexandru Oprea, președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

Actualitate, Flash

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: