Breaking News

Târgoviște, Casa Romanței 

Oct 19, 2017

Cu ocazia ediției jubiliare a Festivalului Național al Romanței “Crizantema de Aur”,la Târgoviște au loc festivități deosebite menite să marcheze cum se cuvine acest eveniment.

În acest context în locația fostei Case de Oaspeți de pe Bulevardul Carol 1( Bulevardul Castanilor) aseară a avut loc inaugurarea Muzeului Romanței, muzeu unic în țară, în prezența mai multor personalități marcante ale vieții culturale dâmbovițene și nu numai, reprezentanți ai autorităților publice locale și județene.

„Este o onoare și o bucurie pentru mine să fiu astăzi la acest eveniment. Iată că în municipiul Târgoviște avem o Casă a Romanței. Romanța înseamnă sensibilitate, înseamnă poezie pe muzică, însemnă dragoste și aș vrea săfelicit inițiatorii acestui eveniment nu numai pentru faptul că au organizat foart frumos această acțiune, dar în primul rând pentru faptul că Târgoviștea se îmbogățește în momentul de față artistic, Târgoviștea se îmbogățește cultural și în calitate de primar al municipiului Târgoviște sunt mândru să fiu prezent la un asemenea eveniment de o înaltă ținută. Mă bucur de asemenea că administrația locală târgovișteană poate să contribuie la evenimente de acest tip, mă bucur că în acest an avem și vom fi împreună cu toții la Festivalul Criantema de Aur ediția jubiliartă, ediția cu numărul 50 și cred că acest evdeniment este și un omagiu adus zecilor, sutelor de intrpreți, de compozitori care de-a lungul celor 50 de ani ne-au adus tuturor bucurie și ne-au încântat”, a declarat primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan, prezent la eveniment.

 „Doresc să exprim mulțumiri doamnei Daniela Popescu pentru întreg efortul depus în organizarea și aducerea la realitate a acestui super proiect Casa Romanței. De asemenea îmi exprim mulțumiri pentru toate oficialitățile care au înlesnit organizarea acestei seri a romanței. Salut prezența doamnei din Corea care este cunoscută oriunde în lume, președintă a unei organizații în Geneva, de asemnea în Chile are privilegiul dea fi președinta unei organizații careapăr drepturile femeilor și a copiilor. De asemenea domnia sa tocmais-a   întors din  Grecia unde a primit titlul de Ambasador al Bunăvoinței pentru întreaga sa activitate. Îmi exprim întreaga admirație pentru ceea ce s-a organizat aici și felicit pe toată lumea pentru acest minunat edificiu”, a completat George Christofides-președintele Federației Mondiale a asociațiilor UNESCO sub patronajul căruia este organizatvevenimentul.

Actualitate, Flash

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: