Breaking News

Breaking News

Adrian Țuțuianu și Corneliu Ștefan au scăpat Compania de Apă de corecțiile financiare

Noi 03, 2017

Parlamentarii dâmboviteni, senatorul Adrian Țuțuianu și deputatul Corneliu Ștefan, sunt au făcut pași importanți pentru salvarea impasului financiar în care se află Compania de Apă Dâmbovița.

Cei doi au reușit să scape compania de la plata corecțiilor financiare ce însumau sume enorme, dar și alte companii din țară care se aflau în aceeași situație.

„Vreau să vă precizez că am reușit un lucru cu totul special… În Senat mai întâi, la inițiativa mea, se poate verifica pe ședințe, Ordonanța de Urgență a Guvernului privind corecțiile financiare, este vorba de Ordonanța 36/2017, a fost întoarsă în Comisii și am adăugat texte noi prin care am rezolvat problema corecțiilor financiare nu doar pentru Compania de Apă din Târgoviște, ci pentru 19 Companii de Apă din România, iar la Camera Deputaților proiectul a fost preluat de Corneliu Ștefan și vreau să vă spun că s-a ținut cu încrâncenare alături de mine ca acest subiect să fie rezolvat. Avem definitiv ieșit din Parlamentul României actul normativ care rezolvă problema corecțiilor financiare, cu excepția celor care nu sunt suspectate ca fiind fraude. În acest context vreau să vă aduc aminte câteva cifre, câteva date… Compania de Apă din Târgoviște a primit corecții financiare în cuantum de 71.092.822,65 lei. Din aceste corecții financiare se aflau în executare silită 42.712.067 lei, din care Compania a fost executată până acum pe 10.827.498 lei, executată prin faptul că nu i s-a mai plătit din cererile de decontare pe care le avea depuse. De la 42 de milioane până la 71 de milioane corecțiile au fost preluate de bugetul statului în baza reglementărilor anterioare, este vorba de Ordonanța 14 din anul 2013. La momentul acesta, prin OG 66/2011, cu modificările și completările pe care le-am adus în Senat și în Camera Deputaților, se mai preiau la bugetul statului corecții în cuantum de 25.097.678 lei și rămân de plată circa 8.200.000 lei, corecții financiare pentru care există suspiciunea de fraudă și care sunt la momentul acesta în analiza instituțiilor statului. Toate corecțiile financiare aplicate se referă la contracte încheiate în 2010, 2011 și 2012 până în luna mai a acelui an, nu are nicio legătură cu modul în care Partidul Social Democrat, prin oamenii care au fost numiți acolo, a gestionat Compania de Apă din Târgoviște. Toate corecțiile sunt legate de perioada guvernării PDL 2009-2012 și de fosta conducere PDL a Companiei care a funcționat până în mai 2013. Deci, practic, astăzi Compania de Apă se află în situația de a putea lucra cu toată eficiența pentru Programul Operațional Infrastructură Mare și aici am stabilit ca până la data de 20 decembrie să fie adjudecat contractul de Asistență Tehnică. Am atras de asemenea atenția asupra derulării în condiții de legalitate a tuturor procedurilor de achiziție publică, le-am și spus că o nouă situație de corecții financiare nu o mai rezolvă nimeni în România. Oricum am rezolvat foarte greu să această situație de astăzi”, a precizat Țuțuianu.

Actualitate, Flash

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: