Breaking News

Breaking News

Bugetul Clubului Sportiv Municipal, subiect de dispută între consilierii liberali și primarul Cristian Stan

Noi 14, 2017

Încă o dată Clubul Sportiv Municipal Târgoviște a ajuns subiect de dispută în cadrul Consiliului Local Municipal Târgoviște.

Consilierii liberali s-au arătat revoltați din cauza faptuui că de aproape un an de zile solicită conducerii să prezinte și să facă publice cheltuielile și contractele jucătoarelor și nu sunt băgați în seamă. Această supărare liberalii au dorit să și-o manifeste votând împotriva ultimul proiect de pe ordibea de zi a ședintei exteaordinare a CLM, proiect care se referea la o rectificare bugetară pozitivă.

Din cauza liberalilor cadrele didactice din municipiul Târgoviște sau salariații direcțiilor subordonate primăriei mai-mai că nu-și puteau primi salariile și drepturile obținute de la instanța de judecată, instituțiile banii pentru desfășurarea activităților curente, sau persoanelor cu dizabilități li s-ar fi refuzat dreptul la gratuități.

Liberalul care a exprimat decizia grupului a fost Neli Ion.

” După cum vă aduceți aminte, grupul PNL a depus la secretariatul primăriei o cerere de audit pentru acest club. Nici până la acest moment nu am primit niciun răspuns, dimpotrivă, când am întrebat ce se întâmplă ni s-a comunicat faptul că nu există bani pentru acest audit.

Îmi pare rău că nu se poate vota rectificarea bugetului pe capitole, vreau să menționez faptul că grupul PNL nu are nimic împotrivă pentru rectificările bugetare pentru învățământ sau alte domenii, însă așteptăm cu interes rezultatul auditului de la Clubul Sportiv. Am avut luna trecută o rectificare, acum încă una, probanil în decembrie alta. A trecut aproape un an de când noi solicităm documente, am cerut contractele jucătoarelor și cheltuielile, nu cred ca există contract confidențial platit din bani publici, așa cum directorul clubului mi-a comunicat. Nu avem o rea voință în a vota această rectificare bugetară”, a precizat acesta.

 În replică edilul Cristian Stan consideră că liberalii exagerează, explicând faptul că auditorul oficial, Curtea de Conturi, nu a găsit nicio situație incorectă în modul în care Clubul Sportiv Municipal și-a cheltuit bugetul, și,

totodată, le-a promis ferm faptul că va solicita conducerij clubului să furnizeze informațiile solicitate.

“Există în acest moment în raportul Curții de Conturi realizat anul acesta pentru anul trecut pentru primăria Târgoviște și direcțiile subordonate vreo măsură? Nu !Pentru anii trecuți? Nu! Toate sunt închise. Acesta este răspunsul auditorului oficial pe ceea ce înseamna instituții publice si instituții subordonate.

Eu nu am nimic împotriva unui audit, însă pentru lucrul acesta ne trebuie o hotărâre a CLM pentru a angaja o cheltuială. Ceea ce puteti face este să cereți să vi se pună la dispoziție documente. Dacă lucrul acesta nu s-a întâmplat înseamnă că directorul se face vinovat de o anumită conduită.

De aici și până a condiționa în mod arbitrar votul pentru o rectificare bugetară care vizează, dau numai un exemplu, salariile pentru personalul didactic, sau plata gratuităților pentru persoanele cu dizabilități, mi se pare prea mult. Sau, avem cheltuieli privind salubritatea, ce facem, nu mai facem curățenie în oras?! Iar exemplele pot continua.

Ințeleg preocuparea dumeavoastră legitimă pentru a cunoaste în detaliu bugetul și execuția bugetară a Clubului Sportiv Municipal, dar dacă observăm că pentru acest an bugetul e cu 40% mai mic decât cel de anul trecut, cred că ne facem o imagine destul de clară și elocventă a cum trebuie să votăm astăzi.

O să verific de ce nu vi s-au pus la dispoziție documentele cerute, pentru că este de obligatia conducătorului clubului,iar sancțiunea trebuie să meargă asupra acestuia, nu asupra activității institutiei”,  acesta a fost punctul de vedere pe care primarul Cristian Stan și l-a exprimat în cadrul ședinței.

După intervenția primarului și o pauză de consultări, votul pentru acest punct de pe ordinea de zi a început, fiind unul favorabil, chiar unanimitate.

În ceea ce privește solicitarea consilierilor liberali vizavi de documentele pe care Clubul Sportiv Municipal trebuie să le prezinte, secretarul primariei va trimite o adresă către instituție prin care va fi obligată ca în 10 zile să pună la dispoziția solicitanților, în baza legislației în vigoare, tot ceea ce aceștia vor să afle.

Actualitate, Flash

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: