Breaking News

Breaking News

Caravana SMURD “Fii pregătit”, ajunge în Dâmbovița

Noi 29, 2017

În zilele 02 și 03 decembrie a.c., Caravana SMURD “Fii pregătit!” va ajunge, pentru prima oară, în județul Dâmboviţa.

Acesta este un proiect al Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) și consta ȋnntr-un centru de formare mobil în care se vor organiza cursuri de instruire a populației pentru acordarea de prim ajutor în situații de urgență.

Centrul mobil este construit special pe structura unui tir, are o sală de școlarizare cu o capacitate de 40 de persoane și este dotat cu toate echipamentele medicale şi de prim ajutor, dispozitive portabile, inclusiv simulatoare, ce permit instruirea eficientă a cursanţilor în cele mai noi tehnici de acordare a primului ajutor.

Așadar, sâmbătă – 02 decembrie, începând cu ora 10:00, caravana se va afla în municipiul Târgovişte (în parcarea Praktiker), iar duminică – 03 decembrie, începând cu ora 10:00, va fi prezentă în municipiul Moreni (în parcarea stadionului „Flacăra”).

În cele două zile, între orele 10:00 – 16:00, în sala de școlarizare a Caravanei SMURD, personalul specializat din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Basarab I” al județului Dâmboviţa va desfășura cursuri de pregătire a cetățenilor, în scopul formării unui comportament adecvat înainte, pe timpul și după producerea diferitelor situații de urgență (dezastre naturale care pot afecta România – cutremure, inundații, incendii, alunecări de teren) și modul în care populația se poate pregăti pentru a le face față.

De asemenea, participanții vor putea urmări filme realizate de DSU și IGSU, iar cursul va conține și o parte practică interactivă, în care paramedicii SMURD din cadrul ISU „Basarab I” Dâmboviţa vor prezenta măsuri de prim-ajutor în diferite situaţii.

Persoanele interesate să participe la cursurile organizate în Caravana SMURD ‘Fii pregătit!’ se pot înscrie direct în ziua respectivă direct la caravană sau pe pagina de internet a Fundației pentru SMURD: http://fundatiapentrusmurd.ro/centrul-mobil-de-instruire-smurd/.

La un an de când și-a început traseul prin țară, Caravana „Fii pregătit”, care instruiește populația pentru a face față situațiilor de urgență, marchează un parcurs total de peste 35.000 km, în toate regiunile țării.

Caravana a ajuns până acum în peste 60 localități din România și a organizat peste 400 de sesiuni în care au fost pregătite mai mult de 20.000 de persoane pentru diverse situații, cum ar fi cele apărute în cazul dezastrelor naturale care pot afecta România: cutremure, inundații, alunecări de teren, incendii etc.

Actualitate, Flash

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: