Breaking News

Breaking News

Cardurile naționale de sănătate nu funcționează
Sistemul informatic este blocat

Noi 07, 2017

Este deja a doua zi când cardurile naționale de sănătate nu pot fi folosite din cauza unor defecțiuni cu care se confruntă sistemul informatic prin care acestea funcționează.

Astfel, toate serviciile medicale care necesită folosirea cardului se confruntă cu o reală problemă, de la medicii de familie care nu pot acorda rețete, până la spitale, laboratoare de analize sau farmacii.

În decursul timpul sistemul informatic al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate s-a confruntat cu nenumărate astfel de deficiențe.

“Sistemul informatic este o problemă pentru toți furnizorii din sistem, adică și pentru spitale, și pentru laboratoare, și pentru farmacii, și pentru ambulatorul de specialitate. Absolut tot sistemul medical este afectat când platforma informatică a Casei Naționale nu funcționează.

Același lucru s-a întâmplat și ieri dimineață, abia după-amiază am putut valida niște servicii, și la fel și vineri. O parte dintre serviciile care apăreau semnate cu cardul ieri, azi nu le-am putut urca în sistem și apar nevalidate cu cardul. Deci avem șanse ca peste 3 ani să vină Curtea de Conturi să ne impută nu numai consultația, ci și valoarea rețetei.

“Consultațiile se acordă, dar nu poți să le dai pacienților rețete în siguranță. Oferim consultația normală, pentru că e dreptul omului, rețeta și trimiterea sunt obligațiile Casei de Asigurări,” a precizat pentru Digi24 Rodica Tănăsescu, preşedintele Societăţii Naţionale de Medicină de Familie.preşedintele Societăţii Naţionale de Medicină de Familie.

Actualitate, Flash

Despre autor

Informatie in curs de actualizare