Breaking News

Breaking News

CORBII MARI: Inaugurea a trei unități de învățamământ în prezența Ministrului Educației, Liviu Pop

Noi 06, 2017

În prezența Ministrul Educației, Liviu Pop, la Corbii Mari a avut loc inaugurarea a trei unitați de învățământ a căror proiecte de reabilitare și modernizare au fost finalizate.

Astfel, prin aceste proiecte, fie finanțate cu bani de la minister, fie cu fonduri alocate prin Programul de Dezvoltare Locale I, autoritățile publice locale dau dovadă, încă o dată, de seriozitate și implicare.

După doar  un an și jumătate de mandat, primarul Ionuț Bănică a reușit să rezolve problemele infrastructurii din învătământul local și să ofere elevilor condiții optime la standarde europene.

“În primul rând felicitări autoritaților locale pentru implicare. Astăzi, la Corbii Mari, am văzut un exemplu de muncă în echipă, un exemplu de bună practică pe care mi l-aș dori în fiecare unitate administrativ teritorială din țară.

Chiar dacă aici există investiții atât ale Ministerului Educației, cât și prin Programul Național de Dezvoltare Locală, acestea au făcut să avem trei unitați școlare la standarde europene.

Mi-aș dori ca cele 2500 de obiective rămase din programul de guvernare să se facă într-un ritm cu cel asemănător pe care astăzi l-am vazut la Corbii Mari.”, a declarat Ministrul Educației, Liviu Pop.

“La Școala Grozavești Nr.2 valoarea investiției este de 16 miliarde de lei vechi, proiect finanțat prin Ministerul Educației. În 2015 s-a obținut finantarea, în timpul guvernării Ponta, iar astăzi am putut să-l inaugurăm. Am avut și partea noastă de cofinanțare, în jur de 2 miliarde de lei vechi, toate sumele fiind cu tot cu TVA inclus.

La cel de al doilea obiectiv, Grădinița Grozăvesti Nr.1, este un proiect desfășurat prin Programul National de Dezvoltare Locală I, a fost undeva la aproximativ 2 miliarde și jumătate lei vechi, dar și o parte de cofinanțare din bugetul propriu.Lucrările  au cuprins reabilitare și dotare și au fost începute la sfârșitul lunii iunie.

În ceea ce privește ultimul obiectiv, Școala și Grădinița Satul Nou, este vorba tot de un proiect finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală I, cu o sumă de aproximativ 4,6 miliarde lei vechi, iar partea noastră undeva la 300 de milioane de lei vechi. Aici beneficiari sunt 45 de copii, 30 școlari si 15 preșcolari.

Mai avem în derulare o completare a unor lucrări la Școala Grozăvești Nr.2, la grupurile sanitare.

Știți că aici la Corbii Mari ne-am confruntat cu lipsa grupurilor sanitare, în momentul în care am preluat mandatul, în 2016, am început munca pentru remedierea acestui aspect. Este un proiect pe care l-am finanțat din bugetul propriu al primăriei”, a adăugat edilul Ionuț Bănică.

La eveniment au mai participat și  parlamentari social democrați Corneliu Ștefan, Carmen Hilban, Adrian Țuțuianu, Oana Vlăducă, Titus Corlățean și Gilia Claudia

Actualitate, Flash

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: