Breaking News

Breaking News

Deputat Gilia Claudia: “Ne dorim o justiție puternică” 

Noi 06, 2017

Deputat PSD de Dâmbobița din luna septembrie, Gilia Claudia face parte din mai multe comisii parlamentare, printre care și Comisia specială comuna a Camerei Deputaților și Senatului pentru sistematizarea, unificarea și asigurarea stabilității legislative în domeniul justiției.

Astfel, în cadrul unei conferințe de presa, parlamentarul a ținut să aducă mai multe lămuri în ceea ce privește activitatea și rolul acestei comisii.

„În cadrul Comisiei de sistematizare, obiectul principal al acestei Comisii îl vizează punerea articolelor care au fost declarate neconstituționale cu dispozițiile Curții Constituționale. Curtea Constituțională spune în mod expres că trebuie să se stabilească un prag, rămâne acum ca Comisia, în urma dezbaterilor și a propunerilor care s-au formulat sau care se vor mai formula, să stabilească un prag. Eu cred că domnul președinte, ca noi toți ceilalți, trebuie să respecte dipozițiile Constituției care spun în mod clar că deciziile Curții Constituționale sunt definitive, sunt generale și, mai ales, sunt obligatorii. (…) S-au formulat foarte multe propuneri de modificare a Legii 30(n.r. Legea privind statutul judecătorilor și procurorilor) și Legii 304 (n.r. Legea privind organizarea judiciară) , propuneri care vor intra în dezbateri la această Comisie specială comună. Ne dorim o justiție puternică, o justiție imparțială, toate aceste modificări nu sunt făcute sub nicio formă să știrbească din ceea ce înseamnă reputația magistraților, activitatea pe care o desfășoară aceștia, dar în același timp trebuie să nu uităm că drepturile și libertățile cetățenilor trebuie respectate, că drepturile și interesele lor legitime atunci când sunt vătămate trebuie să își găsească o soluție rezonabilă și o justă reparație”, a precizat aceasta.

Actualitate, Flash

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: