Breaking News

Breaking News

Festivalul Național de Folclor “Ileana Sărăroiu” la cea de a V-a ediție 

Noi 12, 2017

Festivalul Național de Folclor “Ileana Sărăroiu” a ajuns la cea de a V-a ediție.

Astfel, timp de două zile, 18 și 19 noimbrie, la Casa Studenților din Târgoviște începând cu ora 19:00 cunoscuți interpreți de muzică populară îi vor aduce un omagiu îndrăgitei cântărețe. Pe scenă vor urca Nicolae Furdui Iancu, Daniela Condurache şi Ansamblul folcloric „Haiducii”, venit special de la Chişinău, dar și noi tinere talente.

Acompaniamentul pentru cele două seri de festival va fi asigurat de  Orchestra Populară „Chindia” a Centrului Judeţean de Cultură Dâmboviţa, dirijată de Ionuţ Dumitrescu.

WhatsApp Image 2017-11-12 at 15.25.11

Despre Ileana Sărăroiu:

“Pe 25 septembrie 1936 s-a născut Ileana Sărăroiu, cea care avea să rămână, alături de Maria Lătăreţu, Maria Tănase şi Ioana Radu, în galeria selectă a marilor interprete de muzică populară românească. A copilărit în localitatea Valea Voievozilor, într-o familie săracă, iar la vârsta de 11 ani, urca pe scena căminului cultural din satul natal, urmând ca apoi să cânte şi la Casa Culturală din Târgovişte. După absolvirea Şcolii Populare de Artă din Târgovişte, Ileana Sărăroiu a plecat la Bucureşti, unde a cunoscut succesul cântând în diverse ansambluri, devenind apoi cunoscută în toată ţara. Dăruirea totală, personalitatea uluitoare şi tehnica vocală de excepţie i-au permis artistei să abordeze genuri muzicale variate: romanţe, cântece populare, cântece de petrecere şi muzică uşoară.

Pentru a aduce omagiul binemeritat vieţii şi carierei interpretei, Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa duce mai departe tradiţia organizării Festivalului-concurs Naţional ”Ileana Sărăroiu”, ajuns anul acesta la a V-a ediţie.”

Actualitate, Flash

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: