Breaking News

Breaking News

Impotență administrativă, principala cauza pentru nedepunerea documentațiilor pentru proiectele finanțate prin PNDL II

Noi 02, 2017

Încă o dată autoritățile județene îi mustruluiesc pe primarii dâmbovițeni în ceea ce privește accesarea banilor pentru derularea anumitor investiții finantate cu bani de la Guvern prin Programul Național de Dezvolare Locală II.

Deși termenul limită inițial a fost stabilit pentru sfârsitul lunii octombrie, acesta a fost prelungit până pe data de 27 noimbrie.

În momentul de față există patru unitați administrativ teritoriale care nu au depus documentațiile pentru proiectele, fiind vorba despre primăriile Braniște, Glodeni, Iedera si Pierșinari.

“La data de 31 octombrie Consiliul Județean a depus toate documentațiile pentru accesarea fondurilor pe ceea ce înseamnă Programul Național de Dezvoltare Locală.

Așa cum m-am așteptat sunt aproape 20 de documentații care nu au reușit să fie depuse, dacă nu exista această prelungire riscam pierderea finanțarilor.

Din păcate, o spun cu tristețe, sunt unități administrativ teritoriale de la care aveam pretenții, Braniștea din trei documentatii nu a depus niciuna, Glodeni și Iedera care nu au depus documentatii, si bineînțeles Pierșinari.

Esti impotență administrativă.

În rest, mai sunt UAT-uri care mai au de depus una sau două documentații. Cert este că din cele 246 de investiții aprobate au fost depuse documentații pentru 228, sunt un număr de 62 de contracte semnate.

Consiliul Judetean Dâmbovița are 12 contracte semnate din totalul de 21 și în foarte multe dintre ele avem procedurile de achiziție publică derulate, avem desemnați constructorii, lucrăm pe cinci proiecte din cele 12, avem decontări făcute de aproximariv 7 milioane de lei, mai avem pe circuitul de decontare aproapre 7 milioane de lei.”, a precizat Oprea.

Actualitate, Flash

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: