Breaking News

Breaking News

TÂRGOVIȘTE: Amenzi usturătoare pentru constructorul podului de la Valea Voievozilor

Noi 07, 2017

La jumătatea lunii septembrie podul de la Valea Voievozilor a intrat în reparatii capitale deoarece reprezenta un real pericol atât pentru conducătorii auto cât și pentru pietonii care îl traversau. Parte a proiectului de reabilitare a șoselei de centură a municipiului Târgoviște, aceste reparații au ca termen de finalizare 15 decembrie, însă autoritățile locale declarau la momentul respectiv că se așteaptă la un termen mai scurt.

Pe lângă faptul că au existat nenumărate plângeri în ceea ce privește traficul aglomerat din cauza lucrărilor din zonă și a restricției de circulație impuse,  constructorul a trebuit să îndure și amenzi usturătoare, sume cu mai multe zerouri, aplicate de poliția rutieră deoarece nu au respectat și nu s-au conformat semnalizând corespunzător zona.

În total, constructorul a primit echivalentul a 100 puncte de amendă, adică 145000 lei, având în vedere faptul că un punct reprezintă echivalentul a 10% din salariul minim pe economie, 1450 lei.

“Noi am aplicat sancțiuni încă din primele zile în care s-a început restricționarea circulației în zona respectivă pentru că acest constructor nu și-a îndeplinit sarcinile prevăzute în autorizația emisă de noi, și anume de montare a tuturor indicatoarelor pe care noi le-am solicitat în aviz.

Serviciul rutier a analizat foarte atent, pas cu pas semnalizarea rutieră și a aplicat sancționarea.

Au acumulat 100 de puncte de amendă, am luat-o gradual. Prima amendă a fost de 21 de puncte, a doua 50, a treia au ajuns la 100.

Au existat adrese de informare cu privire la deficiențele găsite, control, amendă.

Nu ne-am propus să aplicăm amenzi și sancțiuni unor instituții sau, în acest caź, unor constructori pentru că avem ceva cu ei. Nu, dar toți trebuie să înțeleagă faptul că suntem organe de control, iar ei trebuie să respecte avizul pe care l-au obținut. Noi efectiv verificam dacă ce s-a cerut acolo s-a respectat., a precizat Danil Zepiși, șeful Inspectoratului de Poliție Dâmbovița.

Actualitate, Flash

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: