Breaking News

Breaking News

200 de service-uri auto închise pentru lipsa autorizației de funcționare

Dec 05, 2017

În urma controalelor pe care  Departamentul Supraveghere Piață al Registrului Auto Român le-a efectuat în perioada 15.10 -30.11. a.c., 200 de service-uri au fost închise. Principala cauză care a dus la aceste măsuri a fost lipsa  autorizație de funcționare, peste 650 de unități din toată țara fiind controlate.

De asemenea, inspectorii RAR au suspendat activitatea la alte 49 de service-uri care nu și-au menținut condițiile inițiale de autorizare,  acestea putându-și relua activitatea după maximum 30 de zile, doar dacă rezolvă problemele pentru care au fost amendate.

Sancţiunile au fost aplicate pentru efectuarea de activităţi de reparaţii la sistemul de rulare fără a deţine Autorizaţie Tehnică, neconformitatea de a nu efectua inspecţiile finale care să garanteze că autovehiculul corespunde condiţiilor şi reglementărilor legale privind admiterea şi menţinerea în circulaţie, neconformitatea de a nu-şi păstra şi respecta condiţiile iniţiale de autorizare si lipsa certificatelor de garanţie emise pentru lucrările efectuate.

Reprezentanții Registrului Auto Român atrag atenția posesorilor de autovehicule să fie foarte atenți atunci când aleg service-ul în care își duc mașina la reparat. Inspectorii spun că ofertele de pe piață care promit reparații rapide și ieftine sunt, de obicei, o capcană pentru că acele service-uri nu dispun de capabilitatea tehnică specifică care să ateste calitatea reparațiilor efectuate.

Acesta este motivul pentru care inspectorii RAR efectuează în mod frecvent controale pentru a servi intereselor reale ale posesorului de autovehicul si a stabili o stare de normalitate în sfera serviciilor auto.

Totodată, în cadrul acestor acțiuni de control au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 596.000 lei.

Actualitate, Flash

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: